Uprava policije tvrdi da listing Darka Šarića nije falsifikovan kod njih

Oni su ponovili da originalne verzije listinga koje posjeduje Uprava policije ne odgovaraju listinzima koji su objavljeni

94 pregleda0 komentar(a)
06.12.2011. 13:58h

Uprava policije odbacila je navode da je listing telefonskih komunkacija Darka Šarića falsifikovan u Upravi, ali ne isključuje mogućnost da je plasiran sa neke od adresa na koje je dostavljen.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal i korupciju, Đurđina Ivanović kazala je ranije da će Tužilaštvo u daljem toku postupka tražiti od policije da utvrdi identitet osobe u Upravi policije, koja je, kako je navela, s obzirom na svoja službena ovlašćenja bila u posjedu formata listinga koji je sačinila Uprava policije.

"Uprava policije odbacuje kao netačne i neosnovane špekulacije da je listing falsifikovan u Upravi policije", kaže se u saopštenju.

Uprava, kako su saopštili, zajedno sa drugim nadležnim organima, preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja i utvrđivanja svih činjenica radi identifikovanja lica ili više njih koje je unijelo netačne podatke u listinge telefonskih komunikacija Šarića i Nasera Keljmendija.

Oni su ponovili da originalne verzije listinga koje posjeduje Uprava policije ne odgovaraju listinzima koji su objavljeni, odnosno da oni koji su objavljeni u sebi sadrže neistinite podatke.

Iz Uprave je saopšteno da oni, i bilo koji drugi organ koji postupa u konkretnom slučaju, ne može reći precizno kada će osoba ili osobe koje su u listing unijele netačne podatke biti identifikovane.

Oni navode da su svi raspoloživi resursi Uprave policije stavljeni u funkciju efikasne istrage i utvrđivanja istine.

"S obzirom da su listinzi, radi vođenja regionalnih istraga, od strane Uprave policije a na zahtjev partnerskih službi, u utvrđenoj proceduri, izuzimani i dostavljani tim partnerskim službama van Crne Gore, a o čemu Uprava policije posjeduje i dokumentaciju, ne možemo isključiti mogućnost da su listinzi plasirani sa neke od tih adresa na koje su dostavljani", kaže se u saopštenju.

Galerija