Put od Ostroga do Ždrebaonika tek dogodine

Živković je kazao da je do sada asfaltirano 11,5 kilometara puta, širine 5,5 metara sa bankinama od pola metra

214 pregleda0 komentar(a)
mosori obilazak radova, Foto: Jelena Jovanović
28.11.2011. 19:43h

Uprkos najavama da će do kraja ove godine put Manastir Ostrog – Manastir Ždrebaonik biti završen radovi će se nastaviti i u prvom kvartalu naredne godine, a za kraj marta je najavljen i zatvršetak radova.

Predsjednik SO Danilovgrad Branislav Đuranović sa saradnicima i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković danas tokom obilaska dionice Mosori – Gorica na kojoj su radovi u toku, nijesu pojasnili zbog čega radovi neće biti okončani u predviđenom roku, ali su najavili asfaltiranje dijela puta od Mosora do Vinića i sanaciju klizišta i odrona od Vinića do Ostroga.

Živković je kazao da je do sada asfaltirano 11,5 kilometara puta, širine 5,5 metara sa bankinama od pola metra.

"Radi se dakle o komotnoj saobraćajnici koja ima sve elemente regionalnog puta što znači da će se saobraćaj na ovom pravcu odvijati u dvije trake. Preostaje nam još da probijemo i asfaltiramo oko šest kilometara, a nakon toga ovu saobraćajnicu predaćemo lokalnoj upravi", kazao je on.

Put Ostrog – Ždrebaonik prema proračunima koštaće oko 3,8 miliona eura.

Da se ovaj put predugo gradi, ali i da je "Bog na njihovoj strani, pa će uz pomoć lijepog vremena uspjeti uskoro da ga završe" kazao je i Đuranović.

On je ponovio da ovo nije put koji ima značaj samo za opštinu Danilovgrad već i za Crnu Goru, jer povezuje dvije pravoslavne svetinje.

"Ovo nije jedina investicija koja će se raditi u Mosorima. Već je dogovorena izgradnja vodovoda", kazao je on i dodao da za taj projekat Opština izdvaja polovinu potrebnih sredstava.

Đuranović je podsjetio na izgradnju vodovoda u Vinićima i zahvalio se mještanima koji su se odrekli naknade za zemlju koja će biti korišćena za proširenje puta, ali i pohvalio članove Odbora za izgradnju puta koji su se dogovorili sa mještanima.

Završetkom radova na putu Ostrog - Ždrebaonik dugom 17,5 kilometara konačno bi se stavila tačka na radove počete 1999. godine i ideju o povezivanju ova dva svetilišta koja datira još od 1935. godine.