Krivokapić: Neizvjesna odluka o početku pregovora

Krivokapićevi sagovornici pohvalili su, kako se navodi, dosadašnje reforme i ocijenili da bi Crna Gora trebalo da zbog njih bude nagrađena

0 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
25.11.2011. 15:49h

Odluka o početku pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) je neizvjesna, rekao je danas predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, poslije razgovora sa zvaničnicima u Briselu. “I oni najbolje informisani ne znaju odluku Evropskog savjeta”, kazao je Krivokapić Radiju Anteni M i poručio da do 9. decembra Crna Gora mora da ubjeđuje evropske partnere da je zaslužila “zeleno svijetlo”. Predsjednik Skupštine je kazao da je razgovarao sa novim predsjednikom Evropskog Parlamenta Martinom Šulcom, doskorašnjim premijerom Grčke Jorgosom Papandreuom i drugim zvaničnicima. “Ta neizvjesnost koja postoji u EU, posebno zbog finansija, utiče i na odluke o proširenju. Čak i oni koji su vrlo dobro informisani, ne mogu do kraja reći što će biti odluka Evropskog savjeta", kazao je on.

Pohvalili dosadašnje reforme Krivokapićevi sagovornici pohvalili su, kako se navodi, dosadašnje reforme i ocijenili da bi Crna Gora trebalo da zbog njih bude nagrađena. "Ono što svi kažu da je Crna Gora napravila veliki korak, da to zaslužuje", kazao je predsjednik parlamenta.

"Ono što svi kažu da je Crna Gora napravila veliki korak, da to zaslužuje", kazao je predsjednik parlamenta
On je poručio da bi, diplomatskom aktivnošću, u naredne dvije nedjelje trebalo pokušati da se ubijede evropski partneri da Crna Gora zaslužuje datum početka pregovora. "Na nama je da i u ovim posljednim danima do 9.decembra radimo naporno, da objašnjavamo, da budemo prisutni i da kroz te kontakte olakšamo prepoznatljivost crnogorskog uspjeha", kazao je Krivokapić. Krivokapić će, tokom boravka u Briselu, sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom, biti jedan od panelista u raspravi o proširenju EU. Na skupu će govoriti potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Neven Mimica.