Rebus: Vujanović pravno tumači "deratizaciju"

Filip Vujanović nije imao konkretan odgovor, već je uopšteno pričao o tome kako se u priči o krivičnoj odgovornosti treba sprovoditi krivični postupak

50 pregleda0 komentar(a)
24.11.2011. 14:00h

Na pitanje Vijesti kako ocjenjuje retoriku predsjednika partije Mila Đukanovića u kojoj se pominje deratizacija, umjesto sanaderizacije, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nije imao konkretan odgovor, već je uopšteno pričao o tome kako se u priči o krivičnoj odgovornosti treba sprovoditi krivični postupak.

Lider DPS-a kazao je da je priča o "sanaderizaciji" u Crnoj Gori izraz političke gluposti onih ljudi koji su “očigledno inferiorni i bez ideja kako ostvariti svoje ciljeve”, u namjeri da promijene vlast. Poručio je i da tu priču plasiraju “politički miševi” kojima je potrebna “prije svega deratizacija, umjesto sanaderizacije”.

"Ja sam ubijeđen da je naša politička scena prostor u kome zaista treba da nađemo zajedništvo u ovim putevima prema EU i NATO, da nađemo prostor u kome ćemo bez obzira na ono što su aktuelnosti naći ambiciju zajedničkog djelovanja ka bržem približavanju EU i evroatlantskim integracijama", rekao je predsjednik.

"Da nađemo prostor u kome ćemo bez obzira na ono što su aktuelnosti naći ambiciju zajedničkog djelovanja..."
"Na temelju onoga što je bio povod (Đukanovićeve) izjave mogu da saopštim da sam ja uvijek doživljavao krivične postupke isključivo krivično-pravno motivisanim i da sam uvijek smatrao da oni treba da se temelje na jednakom pristupu svim građanima i na osnovu zaštite bilo koga i jednako tako na punom poštovanju prezumpcije nevinosti i dostojanstva ličnosti u krivičnom postupku. Dakle, krivično pravo i krivični postupak kao važan temelj vladavine prava treba da imaju ta utemeljenja i mislim da se društvo mora u svemu zaštititi zloupotrebe krivičnog postupka jer to predstavlja zloupotrebu koja ima najveću težinu.

Vujanović je danas bio u Baru na svečanoj sjednici povodom Dana Opštine.

Galerija