Naingolan: Bio sam gladan, krao sam da bih imao šta da jedem

Belgijskog fudbalera je fudbal izbavio iz lošeg života i odrastanja na ulici

392 pregleda4 komentar(a)
Rađa Naingolan, Foto: Reuters
02.05.2018. 08:02h

Nevjerovatna životna priča belgijskog fudbalera Rađe Naingolana ostavila je svijet u šoku, zato što talentovanog igrača Rome ne vežu lijepe uspomene na djetinjstvo.

Otac ga je napustio još dok je bio dijete, a majka, koja ga je sama odgojila, preminula je 2010. godine, pa je Naingolan nakon njene smrti odlučio da istetovira anđeoska krila na leđima s datumima njenog rođenja i smrti.

"Samo sam majku imao i bilo joj je jako teško. Naporno je radila tri posla odjednom kako bismo mogli da platimo račune. Uglavnom sam odrastao na ulici. Dolazio bih kući jako kasno. Nisam baš učio. Takođe, pravio sam i neke greške. Nekad bih, zbog gladi, i ukrao nešto da pojedem. Jednostavno nisam mogao da priuštim ništa. Baš ništa", otkrio je Rađa.

Fudbal ga je odvojio od lošeg života, te je kao dijete igrao za Beršot, a potom je sa 17 godina potpisao ugovor sa Pjaćencom, podsjeća portal Klix.ba.

Naingolan je za Romu potpisao 2014. godine, a iako se spekuliše da bi u narednom prelaznom roku mogao da pređe u Čelsi, teško se može zamisliti ekipa Vučice bez njega.