Jedan poginuo, dvoje nestalih u klizištima u Italiji

Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju

0 komentar(a)
23.11.2011. 08:01h

Obilna kiša izazvala je klizišta u kojima je jedna osoba poginula, dvije su nestale, a jedan voz je ispao iz šina u utorak na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, saopštile su lokalne vlasti.

Jedan sedmogodišnji dečak pronađen je mrtav u selu nedaleko od Mesine na Siciliji u kojoj je u klizištu uništeno nekoliko kuća i gdje spasioci još tragaju za jednim čovjekom i njegovim sinom.

Vozač buldožera teško je povrijeđen kada ga je odnio talas blata.

Nedaleko odatle, u Kalabriji, voz koji saobraća između Lamecije Terme i Katanzara ispao je iz šina kada je jaka kiša izazvala klizište na toj lokalnoj liniji.

Dvadesetak putnika voza zadobilo je lakše povrede.

Nepovoljni vremenski uslovi najavljeni su i za danas, posebno u oblasti Katanzara i Mesine, zbog čega su vlasti zatvorile nekoliko škola.

Liparska ostrva, omiljena među turistima odsječena su od svijeta od ponedjeljka poslije podne zbog prekida pomorskog saobraćaja usljed lošeg vremena
Pedesetak osoba ostalo je odsječeno od svijeta u oblasti Mesine zbog porasta vodostaja zbog kojeg je srušen jedan most.

Željeznička linija Palermo - Mesina privremeno je prekinuta zbog poplava i klizišta.

U gradu Milazo djelimično je poplavljena bolnica, a u mjestu Kastroreale saobraćaj je otežan pošto su brojne ulice neprohodne zbog vode.

Prijavljeni su i problemi na autoputu Mesina - Palermo.

Gradonačelnik Mesine Đuzepe Buzanka naložio je zatvaranje svih škola u gradu i stanovnicima preporučio da ostanu u kućama.

Liparska ostrva (Stromboli, Đinostra, Panarea, Alikudi, Filikudi), omiljena među turistima odsječena su od svijeta od ponedjeljka poslije podne zbog prekida pomorskog saobraćaja usljed lošeg vremena.

Jaka kiša je padala i na istočnoj obali Sardinije i škole su zatvorene u oblasti Nuoroa i dijelu Kaljarija.

Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju.