Cetinje promovisano kao prvi grad sa 4G pokrivenošću

"Korisnici će imati mnogo brži pristup informacijama, komunikaciji i zabavi", saopštila je izvršna direktorka Telenora, Kaaren Hilsen

0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Arhiva Vijesti
22.11.2011. 14:48h

Kompanija Telenor promovisala je Cetinje kao prvi grad sa 4G pokrivenošću, koji će korisnicima omogućiti do šest puta brži mobilni internet. “Korisnici će imati mnogo brži pristup informacijama, komunikaciji i zabavi. Zadovoljstvo nam je što predvodimo region donoseći među prvima tehnologiju nove generacije našim korisnicima u Crnoj Gori”, saopštila je izvršna direktorka Telenora, Kaaren Hilsen. Ona je navela da to znači da će se svakodnevno poslovanje partnera izdići na jedan veći nivo i dodala da je crnogorsko tržište jako važno za Telenor. Potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović rekao je da Vlada i resorno ministarstvo prepoznaju da su nove tehnologije od presudnog značaja za razvoj zemlje i konkurentsku poziciju države u regionu i Evropi. “Aktivnosti koje realizuje Telenor, među kojima je i lansiranje 4G mreže, doprinose razvoju države i informatičke pismenosti, jačanju nacionalne konkurentnosti na evropskom nivou, uvode kreativnost i ohrabruju preduzetništvo”, naveo je Lazović. On je, kako je saopšteno iz Telenora, dodao da napredne tehnologije omogućavaju nove poslovne modele sa direktnim dodatnim vrijednostima za privredu i stvaraju primamljive mogućnosti zapošljavanja.

Lazović je saopštio da je važno to što crnogorske kompanije prate savremene telekomunikacione trendove
Lazović je saopštio da je važno to što crnogorske kompanije prate savremene telekomunikacione trendove, koji se odnose na brzinu prenosa podataka i njegov kvalitet. “Prema određenim analizama, ukupna količina prenijetih podataka putem mobilnih mreža, u bliskoj budućnosti, svake godine će se udvostručavati”, rekao je Lazović.

Novo poglavlje progresa tehnologije Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović kazao je da se u tom gradu otvara novo poglavlje progresa tehnologije. “To je veliki uspjeh kompanije Telenor, ali i Cetinja i čitave Crne Gore. Zadovoljan sam što je Telenor odabrao upravo naš grad kao početnu tačku u priči o razvoju tehnologije modernog doba”, naveo je Bogdanović. On je saopštio da se radi o velikom dostignuću koje ta tehnologija omogućava za sve korisnike.