Vešović: Kritikuju Đukanovića da bi ugrozili nezavisnost (video)

Intervju je na momente bio vrlo polemičan, a pisac je novinaru u nekoliko navrata rekao da je nevaspitan jer ga prekida

68 pregleda0 komentar(a)
marko vesovic, Foto: Screenshot: youtube.com
22.11.2011. 13:24h

Pjesniku i kolumnisti "Pobjede" Marku Vešoviću u ponedjeljak veče je u Kraljevskom pozorištu Zetski dom uručena nagrada "Aleksandar Leso Ivanović", koju je dobio za djelo "Knjigu Žalbi".

Vešović je u intervjuu za RTCG pričao o svojim kolumnama koje piše za "Pobjedu", razlici između Montenegrinjaka i Crnogoraca, o tome zašto je napustio Crnu Goru.

Šeki sve zna

Na pitanje kako u svojim kolumnama sa sigurnošću govori o crnogorskoj svakodnevnici kad decenijama živi u Sarajevu, Vešović je odgovorio da piše na osnovu dokumenata koje mu dostavlja novinar Šeki Raončić.

"Šeki zna sve o nesojskoj Crnoj Gori", rekao je.

Vešović kaže da on u svojim tekstovima analizira "laž koja prijeti Crnoj Gori" i pokušava da stavi Crnu Goru "pod šapu Borisa Tadića".

Vešović je rekao da kao pisac i vrhunski stilista ima pravno na psovku u svom književnom djelu
"Mila Đukanovića kritikuju ljudi koji su, ja lično mislim, deset puta gori od Đukanovića...Ali to je mala tema za mene, kad je znam da iza te kritike dolazi šta - dolazi njihov projekt da Mila obore kao oličenje, lidera, vođu nezavisnosti", rekao je Vešović i ocijenio da se "Milove bivše sluge danas lažno predstavljaju kao demokrate".

Pravo na psovku

Vešović je kazao da ne smatra da je u svojim kolumnama prešao granicu dobrog ukusa, a kao svoje najveće dostignuće ističe to što je napustio Crnu Goru 1968. godine.

On tvrdi da su tekstovi koje objavljuje u "Pobjedi" dio literarnog pregnuća, nove knjige koju je najavio. Vešović kaže da kao pisac i vrhunski stilista ima pravno na psovku u svom književnom djelu.

Intervju je na momente bio vrlo polemičan, a pisac je novinaru u nekoliko navrata rekao da je nevaspitan jer ga prekida.