Porsche 911 Cabriolet: Premijera najavljena za 2012. godinu

U kompaniji još uvijek nijesu odlučili da li će sa ovim automobilom debitovati u Ženevi, ili će premijera sačekati Sajam automobila u Detroitu

0 komentar(a)
22.11.2011. 22:24h

Porsche je napokon predstavio novi 911 kabriolet koji je baziran na 991 platformi, a premijera je zakazana za sljedeću godinu. Velika novost je novo i inovativno rješenje krova, kojim su dizajneri po prvi put uspijeli zadržati kultnu 911 krovnu liniju i u Cabriolet verziji.

Automobil će tržištu biti ponuđen u baznoj, Carrera opciji, a tu je i 400 konja snažna Carrera S.

Kao što je slučaj sa Coupeom, novi Cabriolet 911 je značajno lakši od svog prethodnika. Takođe je sada veći i međuosovinski razmak, a prostor za noge u kabini je znatno unaprijeđen, hvale se u Porscheu, a prenosi portal autoevolution.

Motorizacija je identična onoj u Coupe verziji. Bazna Carrera nudi novi 3, 4- litarski motor koji generira 350 KS (257 kW), a snaga se putem sedmostepene manuelne transmisije prenosi na zadnje točkove.

Carrera S Cabriolet nudi 3, 8- litarski motor koji razvija 400 KS (294 kW), takođe u kombinaciji sa sedmostepenim ručnim mjenjačem kao standardnom opcijom.

Po želji, možete imati sedmostepeni Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) sa dvostrukom spojnicom koji obećava bolje ubrzanje i manju potrošnju goriva.

U kompaniji još uvijek nijesu odlučili da li će sa ovim automobilom debitovati u Ženevi, ili će premijera sačekati Sajam automobila u Detroitu.