Miloju Cvijoviću dvije godine zatvora po sporazumu o priznavanju krivice

Navodi se da se oklrivljeni odrekao prava na suđenje i žalbu protiv odluke suda, te da je sporazum u skladu sa interesima pravičnosti

104 pregleda0 komentar(a)
Duško Šarić suđenje Viši sud, Foto: Beća Čoković
20.11.2011. 12:13h

U bjelopoljskom Višem sudu kod sudije Jokana Varagića u okviru novog ZKP-a po prvi put je donesena presuda po rješenju o sporazumnom priznavanju krivice.

Sudija Varagić, zamjenica višeg državnog tužioca Milica Rmandić i advokat Ranislav Popović postigli su takav sporazum i donijeli rješenje u predmetu okrivljenog Miloja Cvijovića (31) iz Pljevalja koji se teretio za šverc droge i bez suđenja izrečena mu je presuda od dvije godine zatvora.

U rješenju se navodi da je održano pripremno ročište na kojem je uz prethodno priznanje okrivljenog, sve završeno na osnovu sporazuma predviđenog odredbama novog zakonika.

Navodi se da se oklrivljeni odrekao prava na suđenje i žalbu protiv odluke suda, te da je sporazum u skladu sa interesima pravičnosti uz konstataciju da izrečena osuda odgovara svrsi kažnjavanja.

Cvijović se teretio da je 29. septembra iz pravca Podgorice prema Pljevljima u automobilu“audi“ ( PV AC 699) radi prodaje prenosio 20.665 grama marihuane, upakovane u 21 ručno pravljeni paketić sakriven u prtljažniku.

Policija je iste večeri u mjestu Lugovi zaustavila auto i otkrila drogu.