Petković: Srbiji treba Dejvid Koperfild

"Mora da bira kao na lotou, da zna koje brojeve da izvede na teren, da ih složi na pravi način. I da pogodi!", kazao je Petković.

0 komentar(a)
19.11.2011. 13:40h

Bivši selektor SR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore Ilija Petković smatra da neće biti konkursa za novog selektora Srbije, jer „oni koji ga sada imaju u glavi, samo će ga predstaviti".

Petković je u izjavi za beogradski “Sport” dodao da ta uloga treba da bude povjerena domaćem stručnjaku, jer "naš mentalitet ne trpi strano tijelo".

"Ovo je Srbija, ovdje kao selektoru ti treba kiper od 30 tona, jer mi smo narod koji nije realan, a sklon je vrijeđanju i omalovažavanju svakog selektora. Koji je to naš selektor otišao sa klupe a da se usrećio? Nijedan, još od vremena Miljana Miljanića...", rekao je popularni Petko, koji je i na svojoj koži poslije Mundijala u Njemačkoj osjetio koliko javnost može biti surova.

Po završetku neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, Vladimir Petrović je podnio ostavku, a „orlove“ je na nedavna dva prijateljska meča na turneji po Južnoj Americi protiv Meksika i Hondurasa (porazi od po 2:0) vodio privremeni selektor Radovan Ćurčić.

Danima u Srbiji traje licitacija o imenu novog selektora, a najčešće se pominje Siniša Mihajlović, koji je nedavno dobio otkaz u Fiorentini.

Petković je napomenuo da bi bilo dobro da novi selektor Srbije ima iskustvo iz reprezentacije kao igrač, da je osjetio tu atmosferu, kao i da ima znanje i harizmu.

"Iskreno, nama treba Dejvid Koperfild! Čarobnjak na klupi reprezentacije. To kažem, jer čitam novine, vidim silne uvrede od strane onih koji, bojim se, ne znaju mnogo o fudbalu. A nisam nigdje pročitao: Da li se naš fudbal nalazi u igračkoj krizi? U koliko utakmica nismo postigli gol, koliko pobjeda imamo u posljednjih deset- petnaest mečeva? Selektor jeste važna figura i neko mora da preuzme brigu o nacionalnom timu, ali ko god da dođe čeka ga veoma težak zadatak", dodao je srpski stručnjak.

On je napomenuo da budući selektor mora biti i vizionar.

"Mora da bira kao na lotou, da zna koje brojeve da izvede na teren, da ih složi na pravi način. I da pogodi!", kazao je Petković.