Uprava se nada da će Kastratović povući ostavku

"Mislim da smo radili dobro i kvalitetno, ali su izostali rezultati. Ono što je sigurno je da je moja odluka nepokolebljiva”, jasan je bio Kastratović.

177 pregleda0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Luka Zeković
19.11.2011. 09:28h

Uprava Rukometnog kluba Sutjeska čini sve ne bi li Zoran Kastratović povukao ostavku i predvodio nikšićki klub i u nastavku sezone. U Sutjesci smatraju da aktuelni selektor nije i ne može da bude krivac za poražavajuće rezultate.

“Istina je da je Kastratović podnio ostavku, ali ona nije prihvaćena. U kontaktu smo sa njim, nadam se da ćemo naći zajednički jezik i nastaviti saradnju. Zoran je u Nikšiću, što nam na neki način uliva nadu da ćemo se, ipak, dogovoriti”, kratko je za “Vijesti” istakao Božo Mušikić, sportski direktor Sutjeske.

I pored napora uprave Sutjeske, Kastratović je, čini se, riješen da ostane pri svojoj odluci.

“To je moralna obaveza! Jedini način da se probudi svijest onih koji treba da brinu o statusu kluba. Zahvalio bih direktoru Mušikiću koji je činio maksimalne napore za dobrobit kluba”, kazao je za “Vijesti” Kastratović.

Aktuelni selektor Crne Gore, trener koji je Beranama donio titulu 2008. godine, u četvrtak je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Sutjeske, dan nakon prvenstvenog poraza od Lovćena u Nikšiću. Interesantno, u istom mjesecu je nakom poraza od Lovćena ostavku podnio i trener Mojkovca, Branislav Zeljković.

Svih devet poraza u dosadašnjem toku SEHA lige, te dva u domaćem prvenstvu, uz jedan remi uslovili su ovakav potez Kastratovića.

“Poznato je da smo u posljednje vrijeme imali povrijeđenih igrača, kao i da su pojedinci napustili klub u toku sezone. Mislim da smo radili dobro i kvalitetno, ali su izostali rezultati. Ono što je sigurno je da je moja odluka nepokolebljiva. Žao mi je što nijesmo napravili nešto više. Sutjeska ima dobrih pojedinaca i potencijala, ali bez motiva se potencijal ne može iskoristit”, jasan je bio Kastratović.

Nikšićani danas (16 časova) u 7. kolu Prve lige gostuju barskom Sedmercu, a kako nezvanično saznajemo, ekipu će predvoditi upravo Mušikić, koga je Kastratović i naslijedio na klupi nikšićkog kluba.

Danas se sastaju još Mojkovac - Berane (18), odnosno Rudar - Cepelin (19).

Zbog obaveza Cetinjana u SEHA ligi i Kupu kupova, za 1. decembar je odložen derbi između Lovćena i Budvanske rivijere.