Ispod crkve Svetog Stasija nađeni ostaci groblja i crkve

Priobalnim putem, u blizini crkve Svetog Stasija, zbog radova je onemogućeno saobraćanje, pa su mještani primorani da koriste alternativne prilaze kako bi stigli do svojih kuća

303 pregleda0 komentar(a)
Sveti stasije, Kotor, Dobrota,, Foto: Montenegroprospects.com
16.11.2011. 16:18h

Radnici užičkog preduzeća Jedinstvo, angažovani na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u kotorskom naselju Dobrota, pronašli su u trupu priobalnog puta ostatke groblja i crkve koji su, prema nezvaničnim procjenama, stari više od 200 godina.

U kompaniji Dalem, koja nadzire radove, kazali su da se o nalazu, zbog kojeg su na tom mjestu radovi privremeno prekinuti, uskoro može očekivati zajednički stav kotorskog Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, kako bi se izvođaču dale instrukcije za nastavak radova.

Mještani Dobrote strahuju da bi novonastala situacija mogla dodatno odužiti ionako obimne i dugotrajne radove, zbog čega su pozvali nadležne da što prije nađu konstruktivno rješenje.

Priobalnim putem, u blizini crkve Svetog Stasija, zbog radova je već izvjesno vrijeme onemogućeno saobraćanje, pa su mještani primorani da koriste alternativne prilaze kako bi stigli do svojih kuća.