"Qatari Diar" do 2014. najavljuje otvaranje kompleksa vrijednog 250 miliona

Tokom naredne tri godine plaža bivšeg "Plavog horizonta" biće na raspolaganju javnosti

96 pregleda0 komentar(a)
15.11.2011. 15:21h

Katarski državni investicioni fond "Qatari diar" (QD) u izgradnju novog ultraluksuznog turističkog kompleksa koji će biti napravljen na mjestu dosadašnjeg hotela "Plavi horizont" u uvali Pržna kod Tivta, uložiće ukupno 250 miliona eura.

Čitav posao trebalo bi da bude završen do septembra 2014. saopšteno je na konferenciji u Tivtu na kojoj je QD predstavio investicione planove u Crnoj Gori.

Katarski investicioni fond lani je za oko 28 miliona eura od tivatskog HTP "Primorje" kupio hotel "Pavi horizont" i oko 240.000 kvadrata zemljišta u jednoj od najljepših uvala u Crnoj Gori, kao i zemljište u Bonićima kod Tivta.

Skols, koji je dalji rođak poznatog britanskog fudbalera Pola Skolsa, obećao je da će pored ostalih, i njemu ponuditi mogućnost da kupi neku od vila u budućem kompleksu
"Buduće luksuzno ljetovalište u uvali Pržna će u značajnoj mjeri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeće pozicioniranju vaše zemlje kao turističke destinacije visoke klase. Ovo je četvrti projekat koji QD radi u Evropi, što Tivat stavlja rame uz rame sa Parizom, Londonom i Milanom“, kazao je direktor QD u Crnoj Gori Entoni Skols.

"Grandiozni nekretninski projekti koji ostavljaju jak utisak", specijalnost su, kako kaže Skols, "Qatari Diara" koji takve projekte vrijedne stotine miliona eura realizuje širom svijeta.

Do sada je u svoj najnoviji projekat u Crnoj Gori QD uložio 42 miliona eura uključujući i kupovinu zemljišta, a već u septembru naredne godine u uvali Pržna počeće izgradnja novog hotela kapaciteta 100 do 120 soba, ranga pet ili šest zvjezdica, te niza rezidencijalnih vila i apartmana, trgivinskih, ugostiteljskih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

"Očekujemo da do kraja godine bude usvojen DUP za taj kompleks, te da u septembru 2012. dobijemo građevinsku dozvolu i odmah započnemo izgardnju. Rušenje starog hotela "Plavi horizont" počeće narednog mjeseca", kazao je Skols.

Prema njegovim riječima tokom naredne tri godine rušenja starog i gradnje novog kompleksa na Pržnom, čuvena plaža bivšeg "Plavog horizonta" biće na raspolaganju javnosti, a njen operater u unapređenim aktuelnim plažnim ugostiteljskim sadržajima biće HTP "Primorje".

Skols, koji je dalji rođak poznatog britanskog fudbalera Pola Skolsa, obećao je da će pored ostalih, i njemu ponuditi mogućnost da kupi neku od vila u budućem kompleksu na Pržnom jer je za QD značajno da među kupcima ima i poznata imena iz svijeta sporta, politike ili šou biznisa.

Vlada i opština jedva čekaju novi hotel

Pomoćnica ministar održivog razvoja i turizma Sanja Lješković-Mitrović kazala je da je taj resor 1. avgusta dao pozitivno mišljenje na nacrte urbanističkih projekata navog komplesa na Plavom horizontu, te da očekuje da predlog DUP-a bude usvojen tokom narednog mjeseca kako bi radovi što prije počeli.

"Opština intenzivno u komunikaciji sa QD radi da kvalitetno odgovori svim potrebama investitora. Očekujem da ćemo na sjednici SO krajem decembra usvojiti DUP, pa će se stvoriti preduslovi da investitor u gradnju krene možda i ranije nego što su rokovi koje su nam saopštili", kazao je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš.

Galerija