Kamioni, betonjerke, dizalice blokiraju ulice Budve

Gotovo da nema dana da jedna od traka najprometnijih budvanskih ulica i bulevara nije blokirana kamionima, betonjerkama, dizalicama

70 pregleda0 komentar(a)
08.11.2011. 18:08h

Ružna praksa da građevinske mašine zaustavljaju saobraćaj, jer graditelji ne poštuju zakon da moraju organizovati gradilište u okviru urbanističke parcele, nastavljena je i ove građevinske sezone koja je u punom jeku.

Gotovo da nema dana da jedna od traka najprometnijih budvanskih ulica i bulevara nije blokirana kamionima, betonjerkama, dizalicama.

Mnogi od graditelja blokiranja rade na divlje, što je juče „Vijestima” potvrđeno u opštinskom Sekretarijatu za infrastrukturu i ambijent.

Načelnik toga Sekretarijata Nikola Divanović potvrdio je da Opština tokom minulog mjeseca nije izdala nijednu saobraćajnu saglasnost za uzurpiranje ulica građevinarima, te da je svako blokiranje kolovoza na divlje.

"Sekretarijat je nadležan za izdavanje saobraćajnih saglasnosti. Investitor je dužan da podnese zahtjev i dostavi i projekat, te zatraži da se u određenom vremenu uzurpira saobraćajnica. Već smo počeli da radimo na posebnoj odluci, čime će se, nakon što bude usvojena u Skupštini, svako uzurpiranje saobraćajnica plaćati. Graditelj će dostavljati zahtjev uz molbu na koliko sati će uzurpirati saobraćajnicu, tačno će se znati naknada po satu", kazao je Divanović.

Glavni komunalni inspektor Slavko Oroz je pojasnio da je Komunalna policija nadležna za izdavanje saglasnosti za uzurpaciju javnih površina, ali ne i za saobraćajnice.

Zakonom iz 1995. godine propisano je i održavanje ulica, saobraćajnica i drugih javnih površina u gradovima i drugim naseljima. Tim zakonom, kako su naveli u Ministarstvu održivog razvoja, propisano je da nadležni organ lokalne uprave propisuje opšte uslove korišćenja, čuvanja i održavanja komunalnih objekata.

Galerija

Graditelji Budva FOTO: Vuk Lajović
Graditelji Budva FOTO: Vuk Lajović