Vojvodić: Nisam pominjao džamije, imam kumove muslimane

"Ne pravdajući se nad ovakvim izmišljotinama, ipak saopštavam da ništa na temu vjerske pripadnosti, bilo koje nacije, nisam sam izgovorio"

251 pregleda0 komentar(a)
05.11.2011. 10:35h

Povodom izjave načelnika Komunalne policije Opštine Bar Zorana Pajovića u "Vijestima" da je barski ugostitelj Miloš Vojvodić komunalnim službenicima rekao da provjeravaju džamije a ne njegov kafić, Vojvodić je reagovao.

Njegovu pismenu reakciju prenosimo u cjelosti.

"Pored svih neprijatnosti koje doživljavam ovih dana, na teret mi se stavlja i nešto što mi kao čovjeku nikada ne bi palo na pamet i što doživljavam veoma teško.

"Vjerskim objektima – moje poštovanje, a pripadnicima islamske vjeroispovijesti, srećan Kurban Bajram"
Naime, u tekstu objavljenom u vašem listu povodom neosnovane akcije koju je sprovela Komunalna policija Opstine Bar, načelnik Zoran Pajović izjavio je da sam, između ostalog, u negativnom kontekstu pomenuo džamije. Sa indignacijom odbijam ove neprimjerene i neistinite navode. Ne pravdajući se nad ovakvim izmišljotinama, ipak saopštavam da ništa na temu vjerske pripadnosti, bilo koje nacije, niti sam izgovorio, niti sam ikada tako dijelio svoje drugove, sugrađane i prijatelje.

Krivična prijava protiv Pajovića

Vaspitanje koje sam stekao u mojoj porodici, uz mog oca koji je imao pouzdane prijatelje i kumove i među Muslimanima i među Albancima, prijatelje koji i danas dolaze i posjećuju moju porodicu - jer i ja među njima imam svoje kumove - nikada mi neće dopustiti da pogriješim u tom pravcu.

Vojvodićev kafić West village

Nijesam to uradio ni ovog puta, iako sam u afektu rekao i neku grubu riječ. Uostalom, rekao sam da sam spreman da snosim odgovornost za svoje postupke.

A o postupcima, i mojim, i drugih - pred nadležnim sudskim organima, između ostalog, i kroz krivičnu prijavu koju sam podnio protiv načelnika Pajovića zbog ove laži.

Da naglasim, vjerskim objektima – moje poštovanje, a pripadnicima islamske vjeroispovijesti, srećan Kurban Bajram", navodi se u ragovanju.

Galerija