Vlaisavljević: Neki nisu pozvani da bi se zamislili

"Odlučio sam da neke igrače ne pozovem kako bi se malo zabrinuli, i da niko u ovoj selekciji ne osjeti da ima sigurno mjesto u timu" kazao je selektor mlade reprezentacije

60 pregleda0 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Arhiva "Vijesti"
03.11.2011. 17:01h

Naredni kvalifikacioni meč sa Andorom, koji se igra 11. novembra u Nikšiću, naša mlada reprezentacija dočekuje sa čak sedmoricom igrača koji nijesu bili na posljednjem spisku selektora Duška Vlaisavljevića (pred gostovanje u Velsu).

Vlaisavljević je odlučio da napravi rez u posljednjem zvaničnom okršaju u kalendarskoj godini, protiv autsajdera Andore koju je naš tim savladao sa 5:0 na otvaranju kvalifikacija.

Nova lica su Boris Tatar (Kom), Bojan Drinčić i Darko Zorić (Čelik), Marko Vukčević i Miloš Kalezić (Budućnost), Marko Bakić (Mogren), Miloš Pavićević (Mladost).

"Odlučio sam da neke igrače ne pozovem kako bi se malo zabrinuli, i da niko u ovoj selekciji ne osjeti da ima sigurno mjesto u timu. Mislim da su na osnovu kvaliteta koji posjeduju morali mnogo više da daju. Sjećate se da sam poslije poraza od Jermenije preuzeo krivicu na sebe, ali ipak su igrači morali mnogo više da pruže.

Ovo je upozorenje za njih. Kada dođu da igraju za reprezentaciju, moraju da zaborave na klub, kao i na privatne probleme i obaveze. Treba da im bude čast i obaveza što su u reprezentaciji" tako je Vlaisavljević prokomentarisao svoj izbor.

Na najnovijem spisku nedostaju dosadašnji nosioci igre, fudbaleri koji su bili starteri ili su bili u najužoj kombinaciji za mjesto u prvoj postavi. Voljom selektora naredni meč propustiće čak i povremeni seniorski reprezentativac Balić, te Nikola Vukčević, Vešović, Seratlić, Lončar, Šofranac, Golubović, Bogdanović i Adan Rebronja.

"Na spisku su četvorica standardnih prvotimaca, u svim linijama po jedan - Velimirović, Tomašević, Kajević i Nikolić. Sve ostalo su igrači iz domaće lige, izuzev Dino Rebronja, koji je već bio sa nama. On sada može i da debituje, dobio je i zeleno svjetlo iz Uefe, a ovo je možda i dobra prilika da se isproba protiv Andore.

Nijesam ovo napravio zato što mislim da će nam biti lako sa Andorom, na njihovom terenu smo se mučili dok nijesmo poveli. Pozvao sam sedmoricu novih koji uz Mugošu, Alića, Radunovića i Đorđevića imaju pravo nastupa u još jednom ili dva naredna ciklusa. Nadam se da će odigrati kako treba i da rezultat neće doći u pitanje - dodao je Vlaisavljević.

A naša selekcija je nakon posljednjeg poraza u Velsu zakomplikovala situaciju u grupi i otežala put ka baražu... U prva četiri meča “sokoli” su ostvarili dvije pobjede i pretrpjeli isto toliko poraza.

"Još uvijek kontrolišemo situaciju, a veći su izgledi da prođemo kao prvoplasirani nego drugoplasirani tim, jer je malo bodova u opticaju. Moraćemo, međutim, da napravimo pozitivan rezultat u Češkoj.

Ići ćemo sa namjerom da dobijemo utakmicu, mada je moguće da bi nam za prvo mjesto bilo dovoljno da dobijemo sve mečeve kod kuće i osvojimo bod u Češkoj" istakao je selektor mlade reprezentacije.

Pobjeda je imperativ, a Vlaisavljević ističe da se i naredni protivnik mora shvatiti ozbiljno...

"Ukoliko ekipa potcijeni Andoru i ne budemo imali povoljan rezultat, imaćete puno razloga da pišete. To bi bila senzacija, možda bih nakon toga napravio pres i zahvalio vam na saradnji. Vjerujem, međutim, da do toga neće doći" zaključio je Vlaisavljević.

Spisak Na spisku je 20 fudbalera.

Golmani: Pavle Velimirović (Lođ), Jasmin Agović (Budućnost).

Odbrana: Boris Tatar (Kom), Bojan Drinčić, Darko Zorić (Čelik), Žarko Tomašević (Nacional), Ermin Alić (Rudar), Miloš M. Radulović (Zeta), Risto Radunović (Budućnost).

Sredina: Andrija Kaluđerović (Lovćen), Igor Ivanović (Rudar), Marko Bakić, Luka Đorđević (Mogren), Asmir Kajević (BSK Borča), Miloš Kalezić, Marko Vukčević (Budućnost), Miloš Pavićević (Mladost).

Napad: Stefan Nikolić (Steaua), Dino Rebronja (Tun), Stefan Mugoša (Budućnost).