Čelik zasluženo u polufinalu

Kotoranima je nedostajao još jedan gol, i umalo su ga postigli četiri minuta prije kraja - Kaluđerović je primijetio da je Banović istrčao, ali je lob udarac završio pored stative

77 pregleda0 komentar(a)
Navijači Čelika, Foto: Arhiva "Vijesti"
03.11.2011. 10:47h

Fudbaleri Čelika su nakon pobjede nad Bokeljom u Kotoru (1:0) odigrali neriješeno na svom stadionu (1:1) i stigli do polufinala Kupa.

Lider drugoligaškog karavana je od samog starta preuzeo je terensku inicijativu i već u 6. minutu propustio izglednu šansu za vođstvo - Zorić je odlično uposlio Vujačića, koji se slabo snašao u situaciji “jedan na jedan“ sa Petkovićem.

Napadač “metalurga” mogao je svoj tim da dovede u vođstvo i u 11. i 22. minutu, dok su gosti zaprijetili u 33 - Banda je šutirao, a Banović odbranio.

Ipak, pravo uzbuđenje viđeno je u 45. minutu. Naime, nakon što je Kuduzovićev šut odbijen u polje, mladi Darko Zorić je natrčao i sa oko 18 metara uzdrmao prečku gostujućeg gola.

U nastavku, nakon petnestominutnog zatišja, domaći su stigli do dragocjenog gola - Vučinić je odlično uposlio Bojana Brnovića, koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi ugao.

Nakon nekoliko propuštenih prilika Zorića i Vučinića, gosti su vratili nadu da mogu do cilja u 79. minutu - Videkanić je uputio centaršut, na odbijenu loptu natrčao je Junčaj i i izjednačio na 1:1.

Kotoranima je za prolaz u polufinale nedostajao još jedan gol, i umalo su ga postigli četiri minuta prije kraja - Kaluđerović je primijetio da je Banović istrčao, ali je lob udarac završio pored stative.

Ipak, finiš je pripao domaćima koji su preko Zorića i Vučinića propustili dobre prilike..

"U oba meča dokazali smo da zaslužujemo da idemo u polufinale. Sada se na miru okrećemo prvenstvenim obavezama, a na proljeće nadam se napravićemo još jednu stepenicu dalje u Kupu", kazao je napadač Čelika Bojan Brnović.

Čelik - Bokelj 1:1 (prvi meč 1:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 500. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Miloš Asović (Berane).

Strijelci: Brnović u 65. minutu za Čelik, Junčaj u 79. minutu za Bokelj.

Žuti kartoni: Duraku (Čelik), Jovanović, Stojanović, Arsenijević (Bokelj).

Čelik: Banović 7, Janjušević 6,5 (Vučinić 7), Duraku 7, Ćuzović 6,5, Međedović 7 (Božović), Zorić 7,5, Kuduzović 6,5 Bojić 7, Zorić 7, Bulajić 7, Drinčić 7,5 Vujačić 6,5 (Brnović 7).

Bokelj: Petković 7, Jovanović 6, Videkanić 6,5 Arsenijević 6, 5, Buzdovan 6, Junčaj 7, Banda 6,5 (Kašćelan), Bučanin 6, Kaluđerović 6, Stojanović 6,5 Pavićević 6.