San Francisko otvara gej zoo-vrt, vjerska desnica "na gotovs"

"Nema razloga da životinje ne iskažu svoj neuobičajeni životni stil ako im damo poseban zoo-vrt u gradu čuvenom po gej vezama"

146 pregleda0 komentar(a)
homo pingvini, Foto: Static.tuttogratis
02.11.2011. 21:26h

San Francisko je poznat kao grad koji ima najveću gej zajednicu, a uskoro će biti i grad koji otvara prvi zološki vrt za gej životinje.

"Oduševljeni smo što ćemo sugrađanima dati ono što traže”, kazao je direktor SF Zoo-vrta Lajonel Viberli za Huffington Post.

"Naše društvo je toliko raznovrsno, a i životinjsko carstvo je takvo, pa zašto ne bi postojao zoo-vrt koji odražava tu različitost?"

"Činjenica je da na svijetu ima homoseksualnih i biseksualnih životinja, naročito među mačkama. Nema razloga da životinje ne iskažu svoj neuobičajeni životni stil ako im damo poseban zoo-vrt u gradu čuvenom po gej vezama", smatra prof. Hoze Aragon, predsjednik Katedre za zoologiju pri državnom Univerzitetu San Franciska.

Vjerska zajednica protiv otvaranja

Iako je gej zoo-vrt još u fazi planiranja, vjerska desnica je već "na gotovs" oko mogućnosti nemoralnog ponašanja koje bi se moglo vidjeti u vrtu.

Gej zoo-vrt trebalo bi da se otvori početkom ljeta 2012. a Viberli kaže da će "pripadnici LGBT poulacije imati 10 odsto popusta na ulaznice"
"Apsolutno smo protiv toga da trošimo novac poreznika na nešto što je uvredljivo, neprirodno, svetogrđe i, bez sumnje, traumatično za djecu", kaže Kit Noron, predsjednik Udruženja za nacionalnu etiku, fundamentalističke hrišćanske organizacije.

"Zaista, da li biste vi voljeli da vaša djeca gledaju dvije muške zebre u tjelesnom kontaktu?"

Ali prof. Aragon kaže da gej zoo-vrt nije stvar parenja dvojice mužjaka.

"Gej životinje iskazuju i nesekusalno ponašanje. Posmatrali smo način na koji stvaraju prijateljske i partnerske veze, kako zajedno putuju, brane jedno drugo i podižu mladunce - kao i u ljudskom svijetu".

Gej zoo-vrt trebalo bi da se otvori početkom ljeta 2012. a Viberli kaže da će "pripadnici LGBT poulacije imati 10 odsto popusta na ulaznice".