Kasalica volejom zaustavio i Zvezdu

"Sve je krenulo kako treba, igram na svojoj prirodnoj poziciji, ponovo sam klasični špic", kaže Kasalica za “Vijesti”

58 pregleda0 komentar(a)
Kasalica, Foto: Miloš Cvetković
01.11.2011. 08:58h

U srpskoj elitnoj fudbalskoj ligi Sloboda Point Sevojno je hit prvenstva, dok je njen napadač i bivši mladi reprezentativac Crne Gore Filip Kasalica pravo otkrovenje.

Posljednji, atraktivan pogodak na meču sa Zvezdom u Užicu (1:1) samo je potvrdio da je 22-godišnji špic u odličnoj formi, te da bi dokazivanje u Užicu moglo da se pretvori u pravu bajku...

Ispostavilo se da je njegov efektan volej u 73. minutu zaustavio “crveno-bijele” u derbiju. Gosti su se čupali nakon toga i izjednačili u 86. minutu preko Kolumbijca Borhe.

"Primili smo pogodak u finišu, ali nam je i bod protiv Zvezde “puna kapa”. Sigurno da sam zadovoljan, dao sam gol Zvezdi, a prethodno sam isto učinio i protiv Partizana. Sve je krenulo kako treba, igram na svojoj prirodnoj poziciji, ponovo sam klasični špic. U Hajduku iz Kule igrao sam bočno, na toj poziciji nijesam uspio da dođem do izražaja", kaže Kasalica za “Vijesti”.

Interesantno i da bi Sloboda Point Sevojno, da je kojim slučajem savladana Zvezda, prišla beogradskom gigantu na samo bod zaostatka. No, i ovako je Kasalicin tim napravio zaista puno...

"Imamo puno novajlija, među kojima sam i ja. Pružamo dobre partije, svi smo kao jedan, mislim da je ključ uspjeha upravo u sjajnoj atmosferi. Igrali smo u većem dijelu sezone u Lučanima, a sada nas publika u velikom broju prati u Užicu. Lijepo je kada igrate pred punim tribinama, a posebno upečatljivo je kada vidite da na stadion dolazi puno djece sa roditeljima. To sam vidio na mečevima protiv Zvezde i Partizana. Da smo uspjeli da savladamo Zvezdu, mislim da bismo još više žalili zbog poraza od BSK Borče pred svojim navijačima", podsjeća Kasalica.

Mladi napadač je ljetos stigao u Užice, ali je dobrim partijama i golovima za kratko vrijeme skrenuo pažnju tamošnje javnosti...

"Potpisao sam ugovor na dvije godine i za sada su moji planovi vezani za sadašnji tim. Do kraja jesenjeg dijela ostalo je još pet kola, a ukoliko stigne neka ponuda na zimu, može da se desi i da promijenim sredinu, naravno uz odobrenje kluba. No, trenutno ne razmišljam o tome", kazao je bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

A ukoliko ostane u istom timu, Kasalica će imati dosta motiva i u nastavku sezone...

"Prevazišli smo očekivanja svih, ali trudićemo se da igramo što je bolje moguće. Nadam se da možemo da ostanemo na trećem mjestu", zaključio je napadač Slobode Point Sevojna.