Alenu Musiću, osumnjičenom za teške krađe, određen jednomjesečni pritvor

Za Musićem je bilo raspisano šest nacionalnih, kao i tri lokalne potjernice u vezi krivičnih djela razbojništvo i teška krađa

183 pregleda0 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
26.10.2011. 14:03h

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je jednomjesečni pritvor Bjelopoljcu Alenu Musiću (22) zbog sumnje da je, na području Budve, tokom septembra i oktobra izvršio 12 teških krađa, i dvije teške krađe u pokušaju.

Istragu vodi kotorski osnovni tužilac, a Musić je upućen u spuški zatvor.

Kako je saopšteno iz Uprave policije za Musićem je bilo raspisano šest nacionalnih potjernica, na osnovu naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju i rješenja Osnovnog suda u Beranama, zbog izdržavanja kazni zatvora, zbog izvršenih krivičnih djela teška krađa, kao i tri lokalne potrage od strane područnih jedinica Podgorica, Berane i Ispostave Kolašin, a u vezi krivičnih djela razbojništvo i teška krađa.

Policija je, postupajući po operativnim saznanjima, zatekla Musića, u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima pri pokušaju izvršenja teške krađe, na štetu kladionice ''Sporting bookmakers'', na Mainskom putu u Budvi, u čemu je osujećen i odmah lišen slobode.

Pretresom stana koji je koristio pronađen je dio predmeta, za koje se sumnja da su otuđeni iz ranije počinjenih krađa i koji su vraćeni vlasnicima.

Iz policije je saopšteno da se sumnja da je upotrebom fizičke snage i šrafcigera, koji je pronađen kod osumnjičenog prilikom hapšenja, obijao ulazna vrata na objektima i iz njihove unutrašnjosti krao mobilne telefone, garderobu, i druge predmete, kao i novac koji je, kako se sumnja, trošio na kocku.