Šćepanović: Samo da se ne opustimo

"Iskreno, vjerujem u pobjedu i mislim da je ovo utakmica kojom možemo lijepo da otvorimo početak Evrolige", smatra golman Jadrana Miloš Šćepanović.

0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
22.10.2011. 09:18h

Elitno takmičenje za vaterpoliste počinje danas, a Jadran nastup u grupi D Evrolige počinje na svom bazenu - Novljanima u goste dolazi prvak Francuske, ekipa Marseja, koja je na papiru i najslabija u grupi u kojoj su još Pro Reko i Spartak iz Volgograda.

Upravo na toj činjenici ekipa sa Škvera i zasniva svoj optimizam.

"Sigurno da nam je Marsej najbolji protivnik za 1. kolo i to na našem bazenu. Iskreno, vjerujem u pobjedu i mislim da je ovo utakmica kojom možemo lijepo da otvorimo početak Evrolige", smatra golman Jadrana Miloš Šćepanović.

Jako je bitno da je Jadran u prvom kolu domaćin upravo najslabijoj ekipi iz grupe, ali da bi ostvarili priželjkivan rezultat, s obzirom na potpuno podmlađeni sastav, Novljani moraju da pruže maksimum. Neophodno je, dakle, da ponove neku od najboljih igara koje su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone, kada su izborili plasman u Evroligu ili uzeli po bod i Jugu i Mladosti, ali i savladali Budvu.

"Ukoliko budemo držali nivo zalaganja u igri, imali ritam i budemo poštovali ono što smo se dogovorili, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje nijednog momenta. Naravno, nikako ne smijemo da uđemo u meč misleći da smo apsolutni favoriti i da se opustimo. Jedina opasnost po nas na ovom meču može da bude da se igri ne pristupi sa punom koncentracijom i da se olako shvati ovaj duel. Takav luksuz ne smijemo sebi da dozvolimo", poručio je Šćepanović.

Parovi

Grupa A:

Olimpijakos - Vuljagmeni

Primorje - Budva

Grupa B

Mladost - Vojvodina

Špandau - Jug

Grupa C

Partizan - Seged

Eger - Vašaš

Grupa D

Pro Reko - Spartak Volgograd

Jadran - Marsej