Topalović satarom i kosijerom nasrnuo na policajce

Prema informacijama "Vijesti" ovo nije prvi put da policija pokušava da privede Topalovića, koji je do tada vješto izmicao potjerama

75 pregleda0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
17.10.2011. 20:26h

Prava drama, nalik onim iz kriminalističkih filmova odigrala se 14. oktobra, u pljevaljskom selu Brvenica kada je policija po nalogu Osnovnog suda u Pljevljima pokušala da privede Dragana Topalovića (55), na izdražavanje zatvorske kazne.

Topalović je satarom i kosijerom pokušao da se obračuna sa pripadnicima Interventnog voda koji su uspjeli da prođu bez povreda.

Ne želeći da se preda policiji i pođe na izdržavanje kazne zbog neplaćanja kazni koje mu je ranije izrekao Osnovni sud u Pljevljima, Topalović se zajedno sa svojim sinom Dejanom (24), zaključao u kuću, ne dozvoljavajući policajcima da izvrše naredbu Osnovnog suda.

Iz Uprave policije su saopštili da je stariji Topalović savladan upotrebom fizičke sile i gumenih palica, a da je njegov sin prilikom hapšenja pokušao nogama da udari drugog policajca
Prema informacijama "Vijesti" ovo nije prvi put da policija pokušava da privede Topalovića, koji je do tada vješto izmicao policijskim potjerama.

"Nakon više poziva da otvore vrata D.T. i D.T. su se, sumnja se, oglušili o njih i zabarikadirali se u kuću na način što su na ulazna vrata sa unutrašnje strane prislonili jedan krevet i kadu iz kupatila. Pošto nisu postupili po pozivima i naredbama policijskih službenika, pripadnici Interventnog voda nasilno su ušli kroz vrata i jedan od prozora u kuću”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija tvrdi da je stariji Topalović kada su policajci upali u prostoriju kosijerom napao jednog policajaca, pokušavajući da ga udari u predjelu glave i drugih djelova tijela, dok je u drugoj ruci držao sataru kojom je zamahivao prema policajcima.

Sve vrijeme Dragan je vikao i psovao policiju, koja ga je nedugo zatim savladala.

Dragan je do rata u Bosni živio u Sarajevu, a potom se nastanio u rodnoj Brvenici.
Iz Uprave policije su saopštili da je stariji Topalović savladan upotrebom fizičke sile i gumenih palica, a da je njegov sin prilikom hapšenja pokušao nogama da udari drugog policajca.

Otac i sin su nakon lišenja slobode privedeni u prostorije policije u Pljevljima, a potom je Dragan predat zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji ga je optužio za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Stariji Topalović je zatim priveden u zatvor u Bijelo Polje na izdržavanje kazne zatvora, na koju je ranije osuđen.

Protiv njegovog sina podnijeta je prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru - ometanje ili omalovažavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Dragan je do rata u Bosni živio u Sarajevu, a potom se nastanio u rodnoj Brvenici.