Mogren i Zeta sa otvorenim gardom na Lugovima

"Očekuje nas važan meč sa Zetom, a igraćemo u kompletnom sastavu, pa vjerujem da možemo da osvojimo sva tri boda" kaže Risto Lakić, bek Mogrena

0 komentar(a)
Mogren - Zeta, Foto: Boris Pejović
14.10.2011. 18:46h

Trijumf u derbiju pod Goricom u prethodnom kolu značajno je popravio raspoloženje u taboru aktuelnog šampiona. Budvani su time vratili samopouzdanje i primakli se lideru Budućnosti na pet bodova. Ekipa Branislava Milačića sada je, međutim, na novom iskušenju protiv zahuktale Zete, ovog puta pred svojim navijačima. No, ukoliko žele da sačuvaju šampionsku nadu, “žuti” nemaju previše izbora...

"Poslije dobre igre u Podgorici očekujem novu pobjedu, a donekle smo se vratili u trku za titulu. Treba, međutim, da nastavimo pozitivnu rezultatsku seriju, jer bi nas negativan ishod ponovo udaljio iz trke. Očekuje nas važan meč sa Zetom, ali igraćemo u kompletnom sastavu, pa vjerujem da možemo da osvojimo sva tri boda" kaže Risto Lakić, bek Mogrena.

Na Lugovima se očekuje otvoren okršaj, a Zeta je ofanzivnim izdanjima stigla do četiri uzastopna trijumfa u prvenstvu...

"To je bitno, jer teško je kada vam dođe ekipa koja se zatvori. Zeta želi da se nadigrava, očekujem pravi derbi. Ukoliko uspijemo da dobijemo meč, mislim da bismo praktično izbacili Zetu iz trke za titulu. Ne znam, međutim, ni da li je njima bio cilj da se bore za titulu, ali pokazalo se da je ove sezone liga izjednačenija nego ikad. I Zeta je, dakle, tu, među četiri kandidata za najviši plasman" dodao je Lakić.

Budvani vjeruju da je loša serija prošlost - prije trijumfa pod Goricom, aktuelni šampion napravio je nekoliko kikseva zaredom (remiji protiv Petrovca i Mladosti, te poraz od Grblja).

"Igra nije bila tako loša kao rezultati, a nijesmo imali sreće protiv Petrovca i Mladosti. Sigurno da se nije očekivalo da ćemo prosuti toliko bodova, ali dobro je što smo se trijumfom protiv Budućnosti vratili u igru" zaključio je Lakić.

Zeta je u naletu, a u posljednjem kolu četa Rada Vešovića nanijela je prvi poraz Rudaru na Trešnjici. Ekipa iz Golubovaca sa puno motiva iščekuje i sjutrašnje gostovanje...

"Sigurno da će nam biti teško protiv aktuelnog šampiona, koji je slavio u prošlom kolu pod Goricom i vratio se u trku za titulu. Mi smo, međutim, spremni da se nadigravamo, da pružimo maksimum i u sjutrašnjem meču. Vidjećemo šta će biti, a mislim da treba da odigramo kao i protiv Rudara u prethodnom kolu, čvrsto i disciplinovano" kazao je Žarko Korać, napadač Zete.

Mogren - Zeta

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Početak u 15 časova.

Mogren (4-3-2-1): Todorović - Lakić, Simović, Batak, Ivanović - Mirković, Tatar, Matić - Ćulafić, Vujović - Ranđelović.

Zeta (4-4-2): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Božović, Burzanović, Peličić, Došljak - Korać, Orlandić.