Grbić: Delibašićev gol ću da pamtim dok sam živ

"Andrija Delibašić me učinio najsrećnijim čovjekom na svijetu, nikada se u životu nisam osjećao kao u momentu kada smo izjednačili protiv Engleske", rekao je Grbić.

0 komentar(a)
Grbić, Foto: Luka Zeković
09.10.2011. 17:03h

Crnogorska fudbalska reprezentacija se nakon slobodnog dana i slavlja nakon remija protiv Engleske danas opet vratila treninzima. U utorak je čeka meč sa Švajcarskom koji nema rezultatski značaj, jer je plasman u baraž već ostvaren.

Petar Grbić priznaje da mu je i dalje u mislima meč protiv Albiona.

"Andrija Delibašić me učinio najsrećnijim čovjekom na svijetu, nikada se u životu nisam osjećao kao u momentu kada smo izjednačili protiv Engleske", rekao je Grbić.

Očekuje se da protiv Švajcaraca šansu dobiju igrači koji su do sada manje igrali, među njima je i Grbić.

"Sigurno da nećemo igrati u najjačem sastavu, što zbog kartona, što zbog umora... Meč nema rezultatski značaj, ali mi koji smo do sada manje dobijali šansu želimo da se dokažemo selektoru", kazao je Grbić.

Golman Srđan Blažić vjeruje da duel sa Švajcarskom može da posluži kao prava provjera za baraž.

"Švajcarska nije ništa slabija od bilo koje reprezentacije koja može da nam dođe u baražu. Da li imamo želje? Još ne znamo ni ko su nam mogući protivnici, jer u nekim grupama će tek u posljednjem kolu da bude sve riješeno. Ko god da dođe biće nam teško", istakao je Blažić.

Na pitanje da li očekuje da će da bude na golu u Bazelu je odgovorio:

"To je na selektoru da odluči. Uvijek dajem maksimum i kada dolazim na okupljanje spreman sam da radim kao da ću da budem na golu", riječi su golmana grčkog Panaitolikosa.

Bez Jovetića, Vukčevića i Bećiraja, Džudović pod znakom pitanja

U Bazel će da putuje 18 fudbalera, a na spisku nema Mirka Vučinića, Milorada Pekovića (odrađuju kartone), te nedovoljno oporavljenog Sava Pavićevića. Pod znakom pitanja je i Miodrag Džudović zbog prehlade.

Za Bazel sigurno putuju: Mladen Božović, Srđan Blažić, Draško Božović, Luka Pejović, Vladan Adžić, Stefan Savić, Radoslav Batak, Marko Baša, Milan Jovanović, Mladen Kašćelan, Nikola Drinčić, Marko Ćetković, Elsad Zverotić, Vladimir Božović, Dejan Damjanović, Radomir Đalović, Petar Grbić i Andrija Delibašić.