Branko Radulović najaktivniji, a Dragan Đurović najneaktivniji poslanik

Prosječan poslanik koji nije prisustvovao sjednicama odbora, radio je ukupno 202 sata, ili skoro 26 radnih dana od po osam časova

80 pregleda0 komentar(a)
01.10.2011. 13:49h

Prosječan građanin u Crnoj Gori, u periodu od 1. januara do 31. avgusta, radio je skoro šest puta više od svojih predstavnika u Skupštini, i to za blizu četiri puta manju platu, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Najaktivniji poslanik na plenarnim sjednicama bio je Branko Radulović, a najneaktivniji Dragan Đurović. U tom periodu, prosječan poslanik koji nije prisustvovao sjednicama odbora, radio je ukupno 202 sata, ili skoro 26 radnih dana od po osam časova. „Sa druge strane, prosječan građanin je u istom periodu radio oko 150 radnih dana od po osam časova, ili skoro šest puta više od svojih predstavnika u Parlamentu, i to za skoro četiri puta manju platu“, navodi se u MANS-ovom Izvještaju o aktivnosti parlamenta.

Prosječan poslanik koji nije prisustvovao sjednicama odbora, radio je ukupno 202 sata
Čak i kada se uzme u obzir da su sva radna tijela Skupštine radila zajedno nešto preko 308 sati, odnosno oko 38 radnih dana, ispada da su i najaktivniji poslanici u Skupštini radili višestruko manje od svojih građana, za puno veći novac.

Najaktivniji Radulović, najneaktivniji Đurović

Slijedi Dušanka Džakula Tušup (0,03), koja je ostavku na poslaničku funkciju podnijela u maju. Četvrti najneaktivniji poslanik bio je Zoran Bošnjak (0,10). Snežana Jonica je poslanica sa najvećim brojem razmotrenih amandmana na plenarnim sjednicama, ukupno 55.

Galerija

poslanici, skupština FOTO: Luka Zeković