Viljaš-Boaš osvaja „Mestalju”

"Gostovanje Valensiji je za nas veliki izazov. Uvijek je tako kada igrate protiv španskih klubova. Mislim da smo u dobroj formi", rekao je Viljaš-Boaš

0 komentar(a)
Vljaš-Boaš, Foto: Beta/AP
28.09.2011. 07:33h

Čelzi je Ligu šampiona otvorio pobjedom nad Bajerom u Londonu, a menadžer Andre Viljaš-Boaš večerašnje gostovanje Valensiji vidi kao priliku da njegov tim na evropskoj sceni pokaže da ambicije (navijači tiho pominju čak i veliko finale u Minhenu) nisu bez pokrića.

"Gostovanje Valensiji je za nas veliki izazov. Uvijek je tako kada igrate protiv španskih klubova. Mislim da smo u dobroj formi, pobjeda nad Bajerom nam omogućava da odigramo miran meč, ali i da idemo na trijumf", rekao je Viljaš-Boaš.

Mata: Viljaš-Boaš je sjajan

Huan Mata je najavljen od prvog minuta u dresu londonskog kluba. Biće to njegov prvi povratak na „Mestalju” od ljetos kada je iz Valensije prešao u Čelzi.

"Uvijek je lijepo kada se vratite kući, Valensija je uvijek bila moj klub. Naše mogućnosti su ogromne, iz meča u meč sve više se vidi da se upoznajemo sa menadžerom i da Čelzi izgleda sve bolje na terenu", kazao je španski reprezentativac.

Impresioniran je radom Viljaš-Boaša.

"Ima sistem u koji vjeruje, njegove ekipe igraju dinamičan i brz fudbal", istakao je Mata.

Čelzi je posljednja dva puta slavio u Valensiji identičnim rezultatom (2:1), pa se „slijepi miševi” spremaju da prekinu tu seriju „plavaca”. Poraz bi donio probleme Valensiji, nakon što je u prvom kolu igrala bez golova u Genku.

"Kada igrate protiv Čelzija ne možete da prijetite, ali mi pred svojim navijačima uvijek idemo na tri boda. Nije izuzetak ni ova utakmica", rekao je trener Valensije Unai Emeri.

Barsa u Bjelorusiji, Porto protiv Zenita

Barselona u Minsku traži pobjedu kojom bi vratila mir nakon šokantnog remija protiv Milana u prvom kolu. Ukrajinski BATE je, čini se, idealan rival da se Barsa na pravi put u Ligi šampiona.

"Nema lakih gostovanja. Naš rival zna da bude neugodan na svom terenu, moramo ovaj meč da shvatimo krajnje ozbiljno. Naravno da očekujem pobjedu, moj tim igra sve bolje i siguran sam da ćemo i u ovoj meču da pokažemo napredak", rekao je Pep Gvardiola.

Porto je u prvom kolu grupe G savladao Šahtjor, a večeras ga čeka još teži posao - meč sa Zenitom u Sankt Peterburgu.

"Ako želimo da naprvimo velike stvari u Ligi šampiona, ovakve utakmice kod kuće moramo da pobjeđujemo", istakao je trener ruskog šampiona Lućano Spaleti.

Povratak Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović je najavljen od prvog minuta protiv Plzenja i to je najvažnija vijest za navijače Milana pred gostovanje češkog šampiona.

"Kako sada stvari stoje, Ibra će biti spreman da startuje - potvrdio je trener Masimilijano Alegri. Šveđanin će u napadu da zaigra sa Kasanom, jedinim preostali napadačem, jer je Robinjo povrijeđen, a El Šaravi i Inzagi nisu registrovani za Ligu šampiona. - Želim da nakon dva kola budemo prvi u grupi", bio je jasan Alegri.

Raspored

GRUPA E

Bajer - Genk

Valensija - Čelzi GRUPA F

Arsenal - Olimpijakos

Marsej - Borusija D.

GRUPA G

Zenit - Porto 18.00

Šahtjor - Apoel

GRUPA H

BATE - Barselona

Milan - Plzenj