Prilika da pokažu kvalitet

"Očekuje nas fenomenalna atmosfera, tim koji je pretrpio promjene u odnosu na prethodnu sezonu, jer su sada jači uz novog trenera", istakao Dejan Radonjić

61 pregleda0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: SAVO PRELEVIĆ
27.09.2011. 13:12h

Sa željom da se novi tim predstavi u što boljem svijetlu probirljivoj evropskoj javnosti, košarkaši Budućnost Volija sjutra odlaze za Viljnus, gdje u četvrtak počinje jedan od dva kvalifikaciona turnira za plasman u Evroligu.

“Plavi” su na startu dobili najjačeg mogućeg rivala, domaći sastav Litvos ritas, kome je prioritet ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.

"Veliko je zadovoljstvo za sve nas, za Budućnost, da učestvujemo u takmičenju koje je blizu samog vrha evropske košarke. Problematika koja nas je pratila, da smo ostali bez 70 odsto tima od prošle godine, nije nam dala da u tom trenutku razmišljamo o kvalifiakcijama. Od momenta formiranja nove uprave na čelu sa Draganom Bokanom i uz pomoć ljudi iz košarkaškog svijeta u Crnoj Gori, uspjeli smo da napravimo mnogo posla, i zahvaljujem im na tome. Uradili smo nešto što je malo ko očekivao i pokazali visok nivo profesionalizma. Formirali smo dobar tim, na najbolji mogući način odreagovali u situaciji koja je bila prisutna. Odradili smo dobar pripremni period i odlazimo za Litvaniju sa željom da odigramo dobro protiv tima koji je značajan faktor evropskih takmičenja u periodu koji je iza nas. Od osvajanja Evrokupa i kvalitetnog nastupa godinama u Evroligi", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Litvanci su na klupu doveli Aleksandra Džikića, koji je sa Krkom prošle sezone osvojio titulu u Sloveniji, Čelendž kup i igrao fajnl-for NLB lige. Takođe, stiglo je nekoliko kvalitetnih igrača.

"Očekuje nas fenomenalna atmosfera, tim koji je pretrpio promjene u odnosu na prethodnu sezonu, jer su sada jači uz novog trenera. Ambicije koje imaju, imaju i podlogu. Tim je osvježen dolaskom plejmejkera Terejsa Rajsa, nama dobro poznatog Lorensa Robertsa na poziciji četiri, Renaldasa Seibutisa, koji je igrao u Podgorici u dresu Bilbaoa, potom Predraga Samardžijskog i našeg reprezentativca Gorana Jeretina. Imaju i jednog od najtalentovanijih evropskih košarkaša, Jonasa Valančunasa".

Crnogorski šampion odlazi u Litvaniju bez ikakvog rezultatskog pritiska.

"Ovo je nas dobra prilika da pokažemo kvalitet i to neće biti jednostavno, jer igramo protiv tima koji ima visok kvalitet. To je za nas izazov kojem želimo da odgovorimo na najbolji način. Imamo tim koji je pun mladosti, ali ima i dovoljno iskustva. Nadam se da ćemo uspjeti i u Viljnusu, ali i u nastavku naših takmičenja da budemo konkurentni i na najbolji način reprezentujemo naš klub", jasan je Radonjić.

Kapiten Marko Popović očekuje da ekipa pruži dobru igru i iskoristi šansu za trijumf, ako se ukaže.

"Litvos je standardni učesnik Evrolige, koji svake godine pravi dobre rezultate. Doveli su nekoliko odličnih igrača i dobrog trenera. Očekuje nas uzavrela atmosfera, biće pritiska. Dobro smo radili, odradili turnire u Turskoj i Sarajevu i nadam se da ćemo odigrati dobru partiju, prije svega u odbrani, da ćemo namučiti protivnika i ukoliko nam se ukaže šansa iskoristiti i trijumfovati", zaključio je Popović.

Pajović: Obećavamo veliku borbu

Sportski direktor Gavrilo Pajović je naglasio da je velika stvar za klub i crnogorsku košarku igranje u kvalifikacijama za Evroligu.

"U Litvaniju idemo da se suprostavimo u što boljem izdanju, obećavamo našu prepoznatljivu igru. Idemo da vidimo kakve su nam mogućnosti za narednu sezonu. Prioritet je regionalna liga, nastavak na međunarodnij sceni u Evroligi ili Evrokupu. Litvos je favorit, ali ne idemo sa bijelom zastavicom, već da odigramo što bolje".

Zvanično Budućnost Voli

S obzirom da je kompanija “Voli” generalni sponzor kluba, Budućnost će u narednom periodu pored imena imati i “dodatak”.

"Budućnost od sada nosi naziv Budućnost Voli. Voli je vjeran svemu što je naše i domaće, a naša želja je ne samo da budemo sponzor, već smo se uključili i pružili logističku i organizacionu podršku. Naš menadžment je ozbiljno pristupio tome da Budućnost ponovo bude u poziciji u kojoj je nekada bila, da najtrofejniji crnogorski klub bude omiljen među sugrađanima, da tribine budu pune i veliki broj mladih želi da bude u njemu. Naš slogan za narednu sezonu je “Budi uz Budućnost, Voli Budućnost”. Pokažimo to dolaskom u Moraču", rekla je Olivera Šuškavčević, menadžer marketinga u kompaniji “Voli”.