Podgorička policija riješila više slučajeva: Napad na maloljetnika, razbojništvo i teška krađa

Po prijavi roditelja maloljetnika, više osoba je napalo njegovog sina u dvorištu jedne podgoričke osnovne škole

87 pregleda0 komentar(a)
policija, Foto: Shutterstock
23.04.2018. 12:30h

Podgorička policija riješila je više slučajeva prethodnih dana. Tom prilikom su uhapšena četiri maloljetnika zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu drugog, takođe maloljetnog lica.

Kako je saopšteno iz UP, riješena su i dva slučaja razbojništva i teška krađa za čije je izvršenje osumnjičeno šest osoba.

Po prijavi roditelja maloljetnika, više osoba je napalo njegovog sina u dvorištu jedne podgoričke osnovne škole.

"Prikupljene su potrebne informacije i sa lica mjesta je izuzet i video nadzor. U konsultaciji sa nadležnim tužiocem, slobode su lišena četiri lica koja su identifikovana kao lica koja su, kako se sumnja, 16.04.2018. godine napala maloljetnika. Lica lišena slobode, D.S, J.B, A.O. i N.R. su osumnjičena da su, na štetu maloljetnog sugrađanina V.S, počinila krivično djelo nasilničko ponašanje. Ova četiri maloljetna lica su, kako se sumnja, fizički napala maloljetnog V.S. i kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti. Ova četiri lica su, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužiocu za maloljetnike, zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo", saopšteno je iz Uprave policije.

U drugom slučaju, identifikovano je pet maloljetnih osoba, koje su kako se sumnja, počinile dva razbojništva u dva dana.

"Nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet je posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, protiv maloljetnih B.H, I.C, F.S, J.M. i N.S, nastanjenih u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su, na štetu dva vozača u taksi firmama, počinili dva krivična djela razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinili 18.04.2018. a drugo sjutradan, 19.04.2018. godine. U prvom razbojništvu ova lica su, sumnja se, uz upotrebu fizičke sile i prijetnju nožem od taksiste otuđila 20 eura, dok su u u drugom razbojništvu upotrebom fizičke sile od taksiste otuđila 15 eura", kazali su iz UP.

Riješen je i slučaj teške krađe za koju je osumnjičen A.F. (45), državljanin Republike Srbije. On je, kako se sumnja, iz stana u Podgorici od vlasnika ukrao zlatni nakit i dvije umjetničke slike. A.F. je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.