Šestočlana porodica Raičević apeluje na pomoć

"Jedino na šta ja mogu da računam jeste da se smiluju iz Fonda rada i uplate mi otpremninu od 2.000 eura koju čekam skoro dvije godine”, kazao je Milovan Raičević

78 pregleda0 komentar(a)
rai_1, Foto: J.JOVANOVIĆ
23.09.2011. 16:49h

Šestočlanu porodicu Milovana Raičevića iz danilovgradskog naselja Pažići koju je vatrena stihija prije desetak dana ostavila bez krova nad glavom, u četvrtak uveče smo zatekli u šatoru razapetom nekoliko metara od zgarišta stare kuće.

Šator su dobili na revers od Vojske Crne Gore i on će privremeno, dok sebi ne obezbijede stambeni objekat u kom će se smjestiti, biti njihov dom.

Pomoć u izgradnji novog doma obećali su im nadležni iz lokalne uprave, a ima i onih koji dolaze i nude da svojim radom pomognu kad se kuća bude zidala, pričaju Raičevići.

Pomoć za Raičeviće može se uplatiti na žiro-račun Milovana Raičevića u Prvoj banci 535-0400100347790-29 i u CKB 510010996921301164.

“Svi kažu kad se počne ići će to lako, ali treba početi. Ja kao fizičko lice ne mogu da idem od jedne do druge građevinske firme i tražim pomoć u materijalu, jer će proći i nekoliko dana, ili sedmica dok mi neko ne odgovori na zahtjev.

Htio bih da prije zime stavimo makar dvije prostorije pod ploču, i znam da ima dosta onih koji bi pomogli, jer dolaze i raspituju se”, kazao je Milovan. Raičevići priznaju da nijesu u mogućnosti sami da finansiraju izgradnju kuće, jer im je u požaru izgorjelo baš sve što su imali.

“Dolaze nam komšije, rođaci, nepoznati ljudi i nude nam posuđe, kućanske aparate, fizičku pomoć kad se bude kuća radila.

Zahvalni smo svima. Opštini Danilovgrad, preduzeću “Mermer” čiji su radnici dovozili kamione materijala kako bi se poravnalo zgarište i stvorili uslovi za početak kopanja temelja, komšijama Ranku i Obradu Jovoviću koji su ponudili dio materijala iz svojih proizvodnih pogona, svima koje smo već ranije pomenuli.

Vesu Radonjiću, Mišku Raičeviću, Babovićima iz Nikšića, braći Zoranu i Nenadu Vukoviću koji su juče svojim mašinama ravnali i pripremali da danas mogu okolčiti plac kako bi se počelo sa kopanjem temelja”, kaže Milovan, iako mu nije najjasnije kako će se raditi, jer još ništa od materijala nije nabavljeno.

Raičevići priznaju da nijesu u mogućnosti sami da finansiraju izgradnju kuće, jer im je u požaru izgorjelo baš sve što su imali

“Kada su dolazili iz Opštine obećali su da će do zime staviti makar dvije prostorije pod ploču. Glavni adminstrator Opštine Danilovgrad Ratko Lakić rekao je da je to sada prioritet, i ja zaista vjerujem da će oni dati sve od sebe.

Jedino na šta ja mogu da računam jeste da se smiluju iz Fonda rada i uplate mi otpremninu od 2.000 eura koju čekam skoro dvije godine i za koju je predsjednik Opštine obećao da će pokušati da je izdejstvuje.

Ne želim da prozivam nikog, ali se nadam da će moje kolege i ostali iz preduzeća u kom radim ŽICG osjetiti potrebu da pomognu mojoj porodici”, kazao je Milovan.

Raičeviće je, a naročito Milovanovog ova Milana koji je prešao sedamdesetu godinu ganulo kada su najbliže komšije prije nekoliko dana sakupile pare i donijele im, a i dvije nepoznate Bosanke, koje su taksijem iz Podgorice došle kod njih, dale njegovom unuku Nikoli 50 eura.

Ispod šatora u kom su Raičevići smješteni tek je nekoliko stvari, dušek, jedan sto, šestočlana porodica i nada da će novi dom uskoro dobiti čvršće zidove. Pomoć za Raičeviće može se uplatiti na žiro-račun Milovana Raičevića u Prvoj banci 535-0400100347790-29 i u Crnogorskoj komercijalnoj banci 510010996921301164.