Neredi na Lampeduzi, povrijeđeni policajci i imigranti

U sukobima imigranata i lokalnog stanovništva povrijeđeno je više desetina Tunižana i nekoliko policajaca, prenose italijanski mediji

0 komentar(a)
21.09.2011. 13:09h

Sukobi nekoliko stotina Tunižana i italijanske policije u blizini luke u Lampeduzi zaoštren je danas kada je grupa demostranata zapretila da će dići u vazduh jednu benzinsku pumpu na ostrvu. U sukobima imigranata i lokalnog stanovništva povrijeđeno je više desetina Tunižana i nekoliko policajaca, prenose italijanski mediji. Grupa Tunižana koji su protestovali zbog loših uslova života u prihvatnom centru za imigrante na ostrvu, zaprijetila je da će ispred benzinske stanice zapaliti nekoliko butan boca.

Grupa Tunižana koji su protestovali zbog loših uslova života u prihvatnom centru
Izbilo je koškanje između mještana i imigranata, koje se nastavilo bacanjem kamenica sa obje strane, pa je ubrzo reagovala i jedinica policije za razbijanje demonstracija.

"Lampeduza je već dala dosta..."

Neredi su izbili i u drugim djelovima Lampeduze, kao i unutar centra za prihvat gdje se nalazi još oko stotinak imigranata. Napetost je veoma velika na tom ostrvu posle jučerašnjih nereda u kojima je, posle demonstracija imigranata, uništen prihvatni centar.

Gradonačelnik De Rubeis pozvao je ministra unutrašnjih poslova Italije da odmah "isprazni" ostrvo od imigranata
Gradonačelnik Bernardino De Rubeis pozvao je ministra unutrašnjih poslova Italije Roberta Maronija da odmah "isprazni" ostrvo od imigranata. "Umorni smo. Lampeduza je već dala dosta prihvatanjem 55 hiljada imigranata i ne želi više da da. Želimo da nas oslobodite 1.500 delinkvenata", kazao je gradonačelnik, zatraživši pomoć i od predsjednika Italija Đorđa Napolitana.