Pao plafon Sekretarijata za urbanizam u Tivtu

Ovo je već drugi slučaj da se ruše djelovi plafona u zgradi koja je useljena prošle godine

302 pregleda0 komentar(a)
opstina tivat, Foto: Siniša Luković
20.09.2011. 14:21h

Da je nova i veoma skupa zgrada Opštine Tivat na Trgu magnolija napravljena pod prilično sumnjivim standardima kvaliteta, potvrdio je slučaj koji se u ponedjeljak desio u prostorijama opštinskog Sekretarijata za urbanizam gdje je iznenada pao dio plafona.

Iako se dio gipsane konstrkcije sa stropa srušio u blizini načelnice Tatjane Jelić i njenih saradnika, niko nije povrijedjen.

„Tačno je da se desio ovaj incident, ali nije bilo veće materijalne štete. Odmah ćemo uputiti zvanični prigovor izvođaču radova i reklamaciju i tražiti da on problem otkoni o svom trošku i obavi propisnu sanaciju“, kazao je „Vijestima“ potpredsjednik Opština Tivat Ilija Janović.

Gradonačelnik ide stepenicama

Opština za zgradu treba da plati još skoro 2 miliona eura
Ovo je inače, već drugi slučaj da se ruše djelovi plafona u zgradi koja je useljena prošle godine.

Prije nekoliko mjeseci to se već desilo u sali za vjenčanja, a ta oštećenja su već otklonjena.

Do danas nisu otklonjeni nedostaci sa liftovima u novoj opštinskoj zgradi, pa se gradonačelnik Dragan Kankaraš i njegovi najbliži saradnici svakog dana pješke moraju peti na treći sprat do svojih luksuznih kabineta.

Luksuznu novu zgradu Opštine Tivat napravila je podgorička kompanija „Gradjevinar“
U nekima od tih kancelarija, već je evidentirano prokišnjavanje, a ima i slučajeva da se već „runi“ i otpada zidna obloga.

Zgrada se još otplaćuje

Fasada nove zgarde obložena mermernim pločama, od samog starta je problematična jer se na više mjesta vidi slivanje vlage i biljege koje su po kamenu već ostavile hemijske supstance iz podloge kojima su ploče pričvršćene za zidove.

Luksuznu novu zgradu Opštine Tivat u sklopu stambeno-poslovnog kompleksa na Trgu magnolija, napravila je podgorička kompanija „Gradjevinar“ po sistemu zajedničkog ulaganja sa lokalnom upravom.

Opština „Gradjevinaru“ još otplaćuje ovu zgradu za koju će podgoričkoj firmi u naredne tri godine isplatiti još skoro 2 miliona eura.

To je rezultat lani definisanog „Izvještaja o razgraničenju međusobnih obaveza izmedju Opštine Tivat i preduzeća „Gradjevinar“ iz Podgorice koje proističu iz Ugovora o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji Turkova poljana – Tivat“, koji je usvojio lokalni parlament.

Taj izvještaj izradila je mješovita komisija koju su činili potpedjednik Opštine Krsto Bošković, savjetnici gradonačelnika Petar Vujović i Jovanka Laličić, diplomirani pravnik Ivan Perišić, rukovodilac izgradnje kompleksa Goran Pešić i direktor i vlasnik „Gradjevinara“ Miloš Šuković.