Stanari Bloka 5 zbog izgradnje pijace ostali bez parkinga

"Tržni centar je počeo da se gradi, a nama nije obezbijeđen adekvatan parking prostor", kazali su stanovnici

78 pregleda0 komentar(a)
19.09.2011. 08:31h

Stanovnici Bloka 5 protestovali su nakon što su inspektori Komunalne policije pauk vozilom podigli njihove automobile parkirane ispred zgrade, naglasivši da se nemaju gdje parkirati, jer na njihovom parkingu gradi se novi Tržni centar sa zelenom pijacom. Mještani kažu da oko 200 stanara od početka gradnje centra ne znaju gdje da ostave svoje automobile. "Parking na kojem se gradi novi Tržni centar služio je svojoj svrsi i svi smo imali gdje da se parkiramo. Tržni centar je počeo da se gradi, a nama nije obezbijeđen adekvatan parking prostor", kazali su stanovnici Bloka 5.

Vojvodić: Parking nije u vlasništvu stanara Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić rekao je da se zelena pijaca gradi na javnoj površini i da parking nije u vlasništvu stambene zgrade. Vojvodić je napomenuo da se nepropisno parkirani automobili premještaju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

"Vozila se premještaju u slučajevima kada je parkirano na mjestu na kome ugrožava bezbjednost ili ometa normalan tok saobraćaja, kretanje pješaka i u dragim slučajevima propisanim Zakonom o bezbjednosti saobraćaja, pod uslovom da vlasnik vozila nije prisutan ili odbije da postupi po naređenju službenih lica Komunalne policije. Zelena pijaca ne gradi se na parkingu u vlasništvu stambene zgrade, već na javnoj površini", rekao je Vojvodić, napomenuvši da u Bloku 5 nije premještano ni manje ni više vozila, nego u drugim djelovima grada.

"Vozila se premještaju u slučajevima kada je parkirano na mjestu na kome ugrožava bezbjednost ili ometa normalan tok saobraćaja"
Vojvodić je kazao da inspektori uvijek izlaze na lice mjesta po pozivu građana i preduzimaju mjere i radnje u skladu sa ovlašćenjima. "Stanovnici Bloka V, kao i sugrađani u dragim djelovima grada, svoje automobile mogu parkirati na lokacijama određenim kao javna parkirališta, opšta i posebna, ili pak na posebnom prostora za parkiranje, koji pripadaju određenom objektu, preduzeću, ustanovi, stambenoj zgradi, a koja ne spadaju u javna parkirališta. Komunalna policija nije nadležna za "obezbjeđivanje" parking mjesta, već preduzima upravne mjere i radnje kada u postupku komunalnog nadzora ocijeni da je povrijeđen zakon ili dragi propis nad čijom primjenom vrši inspekcijski nadzor", rekao je Vojvodić.

Galerija

parking, blok 5 FOTO: Luka Zeković
parking, blok 5 FOTO: Luka Zeković
parking, blok 5 FOTO: Luka Zeković