Kosor: Mnogima je žao što u Beograd ne ide novac koji mi ovdje zaradimo

Prema njenim riječima, mnogi ne mogu da prihvate da je HDZ uveo Hrvatsku u NATO, da je uvodi u Evropsku uniju

0 komentar(a)
17.09.2011. 18:19h

Premijerka Hrvatske i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor izjavila je da bi neki rado da unište HDZ, jer tu stranku mrze od kada je na čelu sa Franjom Tuđmanom srušila komunizam i Jugoslaviju. "Smeta im što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita za dozvolu, što u Beograd ne ide novac koji mi ovdje zaradimo", ocijenila je Kosorova pred oko 10.000 delegata na Opštem saboru HDZ-a u zagrebačkoj Areni.

"Smeta im što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita za dozvolu, što u Beograd ne ide novac koji mi ovdje zaradimo"
Prema njenim riječima, mnogi ne mogu da prihvate da je HDZ uveo Hrvatsku u NATO, da je uvodi u Evropsku uniju. Mnogima, kako je rekla, smeta što se HDZ usudio da kaže da niko nije iznad zakona i da se svi zločini moraju procesuirati uključujući i komunističke. Uz to, dodala je Kosorova, HDZ je širom otvorio vrata borbi protiv korupcije uprkos tome što je upravo ta stranka platila "najveću cijenu".

"Priznajmo da smo htjeli samostalnu, demokratsku, nezavisnu Hrvatsku, da smo stali uz Tuđmana u odbrani Hrvatske u najtežim vremenima borbe za samostalnost, da smo izborili međunarodno priznanje i ulazak u NATO i EU, što nam očito neki neće oprostiti", istakla je ona. Jadranka Kosor je ponovila i da njena stranka podržava širenje EU na sve zemlje jugoistočne Evrope i da u tom duhu ima ispruženu desnicu za rukovanje.