Tužilaštvo ćuti iako zna da Miljan Mugoša nije pritvaran

Zapisnik o zadržavanju mlađeg Mugoše nije potpisao, kako na dokumentu piše, ovlašćeni policijski službenik (OPS) Goran Stanković, jer toga dana nije bio u smjeni

113 pregleda0 komentar(a)
Jovović, Mugoša, Foto: Zoran Đurić
17.09.2011. 13:31h

Ni nakon dvadeset mjeseci od kada je tužilaštvo upoznato sa činjenicom da sin gradonačelnika Glavnog grada Miljan M. Mugoša, nakon napada na glavnog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića, nije sproveden u prostorije za zadržavanje, a da je Zapisnik o zadržavanju falsifikovan, niko iz državnih organa nije reagovao.

Te informacije Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) dao je istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Saša Zeković, a po preporuci, kako je objasnio, vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić.

U odgovoru tužioca nema detalja o sprovedenim istražnim radnjama
Zeković je saopštio da ga je ODT nedavno obavijestilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe za bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

“ODT u Podgorici sam upoznao sa saznanjem da je zapisnik o zadržavanju lica lišenog slobode u slučaju Mugoše krivotvoren. Prijethodno, o tome sam se konsultovao sa vrhovnim državnim tužiocem, koji me je savjetovao o mogućim koracima koje sam bio dužan preduzeti”, kazao je Zeković.

On je saopštio da je ODT upoznao sa činjenicom da zapisnik o zadržavanju mlađeg Mugoše nije potpisao, kako na dokumentu piše, ovlašćeni policijski službenik (OPS) Goran Stanković, jer toga dana nije bio u smjeni.

“Sugerisao sam da se ostvari uvid u raspored smjena službenika raspoređenih na poslovima u prostorijama za zadržavanje Područne jedinice Podgorica. U odgovoru ODT nema detalja o sprovedenim istražnim radnjama niti da li je pristupljeno grafološkom vještačenju Stankovićevog potpisa”, pojasnio je Zeković.

Stanković je ostao bez posla nakon što je svjedočio o policijskoj torturi nad Aleksandrom Sašom Pejanovićem.