Okrenuti stvaranju igrača

"Garantujem da će se svako namučiti sa nama, a pogotovo nikome neće biti lako da nam uzme bodove na našem bazenu", naglasio je Ivica Tucak, trener Jadrana.

78 pregleda0 komentar(a)
Jadran press, Foto: Nebojša Mandić
16.09.2011. 08:28h

„Predstoji sezona teških iskušenja za klub i u organizacionom i u takmičarskom smislu”, konstatacija je kojom je predsjednik kluba, Đuro Marić, najavio predstojeću takmičarsku godinu hercegnovskog Jadrana.

Aktuelni šampion Triglav Jadranske Lige u ovu sezonu ulazi sa potpuno podmlađenim sastavom, (prosjek godina 20), u kojem će okosnicu činiti jedini preostali iskusni igrači - Miloš Šćepanović, Vladimir Gojković, Danijel Premuš i Luka Sekulić.

"Svjesni ekonomskog trenutka, odlučili smo se na maksimalnu restrikciju igračkog kadra. Koncepciju ćemo bazirati na mladim igračima iz našeg pogona i tako će se i dalje formirati politika kluba na stvaranju igrača i pravljenja osnove za budućnost", rekao je Marić, uz napomenu da je više nego prepolovljen budžet u odnosu na prethodne godine.

Sa Škvera je otišlo šest igrača, a stigli su Riječani Marin Beltrame i Ivan Krizman.

- Od mlađih igrača, koji su povremeno nastupali u prošloj sezoni, očekujemo da preuzmu veći dio odgovornosti i tereta. Rezultati nam nisu imperativ, što naravno ne znači da ćemo pred bilo koga izaći sa bijelom zastavom. Garantujem da će se svako namučiti sa nama, a pogotovo nikome neće biti lako da nam uzme bodove na našem bazenu. Ali, svakako treba biti realan i ne očekivati rezultate na nivou prethodnih godina. Cilj nam je da ove sezone u Jadranskoj ligi budemo među prvih šest, čime bismo se izborili za završnicu regionalnog takmičenja. Takođe, nadam se da ćemo na predstojećem kvalifikacionom turniru u Atini izboriti plasman među 16 najboljih evropskih ekipa. To bi za ovu ekipu bio ogroman uspjeh", naglasio je Ivica Tucak.

Kao i trener, tako je i kapiten Jadrana Vladimir Gojković imao dosta ponuda da promjeni sredinu, ali je ipak ostao u Herceg Novom.

"Ovo je ekipa sa svom našom djecom, koja su povremeno priključivana prošle godine i cilj je da, sa kvalitetnim radom koji je prisutan, u maju imamo opet pet ili šest odličnih formiranih igrača. Svakako da nemamo imperativ, ali mi na svaku utakmicu idemo sa idejom da pružimo maksimum i da pobijedimo", kazao je Gojković, koji je više od tri mjeseca proveo na Malti gdje je igrao u tamošnjem prvenstvu, a prvi put se ekipi u treninzima priključio u četvrtak ujutru.

Prvi meč Novljana u sezoni će biti spektakularan - dvostruki uzastopni šampion Jadranske lige sjutra gostuju debitantu u tom takmičenju, moćnom Pro Reku.

Gojković najavio razgovor sa Perovićem

Čim je postavljen za selektora, Ranko Perović je poručio da će pokušati da nagovori Vladimira Gojkovića da se vrati. Kapiten Jadrana je istakao da ti razgovori tek predstoje.

"Tek sam se vratio sa Malte i o reprezentaciji još nisam razgovarao. Kada sam se čuo telefonom sa Perovićem, saglasili smo se da takav razgovor nije za telefon i da ćemo se sresti kada se vratim iz Đenove sa utakmice sa Rekom. Kao što sam pričao i sa Porobićem kada sam napustio reprezentaciju, tako ću i sada razgovarati i to je sve što mogu da kažem. Šta će biti, vrijeme će pokazati", dodao je Gojković.

Nastavak izgradnje bazena 15. oktobra

Pominjući organizacionu rekonstrukciju kluba, Đuro Marić je kazao da će se najkasnije do 15. oktobra nastaviti sa izgradnjom bazena na Škveru.

"To će doprinijeti da Jadran bude jedan od infrastrukturno najzaokruženijih klubova i umnogome pomoći u organizaciji samog kluba", naglasio je prvi čovjek Novljana.

Zvanično je potvrđeno da je na mjesto sportskog direktora postavljen Miloš Mračević, koji će prevashodno biti zadužen za koordinaciju rada mlađih Jadranovih selekcija i organizaciju takmičarskih nastupa svih kategorija ekipe sa Škvera.