Popović, Vukčević i Borović zlatni u Bariju

“U pojedinačnoj konkurenciji briljirao je još jednom Milan Borović iz Tivta koga je u finalnom duelu savladao Masimo Toći, jedan od najboljih italijanskih streličara”, kazao je Vukčević

0 komentar(a)
14.09.2011. 11:58h

Na prestižnom streličarskom međunarodnom turniru “Prijateljstvo među narodima”, čiji je tradicionalni organizator grad Bari, tročlana crnogorska reprezentacija u sastavu, Željko Popović , Nikola Vukčević i Milan Borović osvojila je zlato u konkurenciji 172 takmičara iz zemalja regiona.

Crnogorski streličari su u dva dana takmičenja imali priliku da uporede svoje vještinu gađanja lukom i strijelom sa iskusnim strijelcima, gađajući sa distance od 70m (takozvana Olimpijska runda).

Nikola Vukčević je kazao da se naporan trening isplatio i ovog puta, te da je prvog dana takmičenja, u ukupnom plasmanu, naša reprezentacija jpo broju ostvarenih poena zauzela prvo mjesto, i u kofer za Crnu Goru spakovala jos jedno zlatno odličje.

“Drugog dana takmičenja, u pojedinačnoj konkurenciji briljirao je još jednom Milan Borović iz Tivta koga je u finalnom duelu nakon dramatične borbe savladao Masimo Toći, jedan od najboljih italijanskih streličara”, kazao je Vukčević.

Naša reprezentacija je bila hendikepirana odsustvom Milana Šekularca iz Podgorice, koji je u disciplini “složeni luk” bio jedan od sigurnih kandidata za zlatnu medalju.

Vukčević kaže da su nakon fantastičnog uspjeha ostvarenog u Bugarskoj ove godine, članovi crnogorske streličarske reprezentacije još jednom dokazali da ravnopravno stoje uz bok sa najboljim sportistima iz ovog dijela Evrope.

Naše strijelce sada očekuje priprema za zimsku, takozvanu “indor” sezonu koja će, kako kažu, sigurno donijeti nova odličja našoj zemlji.