Barselona za duplu krunu, Navas sanja treći Kup kralja

„Blaugrana” će večeras (21.30) na stadionu Atletiko Madrida, „Vanda Metropolitanu”, igrati protiv Sevilje, koju je prije dvije godine savladala u finalu Kupa nakon produžetaka, golovima Đordija Albe u 97. i Nejmara u 122. minutu.

0 komentar(a)
Sevilja - Barselona, Foto: Reuters
21.04.2018. 11:23h

Sezonu koja je dugo djelovala savršeno, Barselona je pokvarila šokantnom eliminacijom od Rome u četvrtfinalu Lige šampiona, jer je na „Olimpiku”izgubila 3:0 i prosula 4:1 sa „Kamp noua”.

U domaćim okvirima, međutim, timu Ernesta Valverdea sve ide sjajno. Titula prvaka Španije, 25. u klupskoj istoriji, praktično je osigurana na pet kola do kraja, a Katalonci bi mogli da osvoje još jedan jubilarni pehar - 30. u Kupu kralja, i to u svom 40. finalu.

„Blaugrana” će večeras (21.30) na stadionu Atletiko Madrida, „Vanda Metropolitanu”, igrati protiv Sevilje, koju je prije dvije godine savladala u finalu nakon produžetaka, golovima Đordija Albe u 97. i Nejmara u 122. minutu.

Posljednji duel ponosa Katalonije i Andaluzije je nezaboravan, jer su „rohiblankosi” na svom „Sančes Pishuanu“ vodili 2:0 do 88. minuta, a onda su Luis Suares i Lionel Mesi za svega 54 sekunde donijeli remi.

"Utakmica u prvenstvu nam je prava opomena, da shvatimo da Sevilja ima kvalitetne igrače, koji znaju da riješe utakmicu. Protivnik je tada bio bliže pobjedi, moramo da ispravimo neke stvari", upozorio je Valverde.

Sevilja je posljednji put osvojila Kup kralja 2010. godine, kada je drugi gol za pobjedu nad Atletikom na „Kamp nouu” (2:0) dao Hesus Navas, jedini iz te ekipe koji i sada igra za „rohiblankose”. Iskusni krilni fudbaler je bio i u timu koji je 2007. u finalu savladao Hetafe sa 1:0.

"Osvojio sam dva Kupa kralja, ali želim i treći, jer znam koliko bi to svima u klubu značilo. Trijumf nad Barselonom bi bio ostvarenje sna", naglasio je Navas, koji je od 2013. do 2017. igrao u Mančester sitiju.

Sevilja je nakon eliminacije Mančester junajteda u osmini finala Lige šampiona upisala četiri remija i tri poraza, a u posljednjih osam međusobnih utakmica Barsa ima sedam pobjeda i neriješen ishod. Favorit se zna...