Mladi Izraelac poslije promjene pola zatrudnio

Mladi čovek, rođen kao žensko, prvi je Izraelac koji je posle promene pola ostao trudan, jer je ostavio reproduktivne organe

440 pregleda0 komentar(a)
trudni čovjek, Foto: Abcnews.go.com
13.09.2011. 11:55h

Mladi dvadesetčetvorogodišnji Izraelac šokirao je medicinsko osoblje u jednoj bolnici u centralnom dijelu zemlje, kada je u nedjelju ušao na prijemno odjeljenje i obavijestio ljekare da je bio podvrgnut operaciji promjene pola, a sada je u drugom stanju.

Taj mladi čovjek, rođen kao žensko, prvi je Izraelac koji je poslije promjene pola ostao trudan, jer je ostavio reproduktivne organe. On živi u braku sa muškarcem i u sedmom je mjesecu trudnoće. "Svi smo bili u šoku", rekao je jedan pacijent koji je bio u odjeljenju.

"Izgledao je kao muškarac u svakom pogledu i tražio je da mu se medicinsko osoblje obraća kao muškarcu", naveo je pacijent. Trudni čovjek, koji navodno ima i špicastu bradu, tražio je da njegov identitet ostane tajna.

"Izgledao je kao muškarac u svakom pogledu i tražio je da mu se medicinsko osoblje obraća kao muškarcu", naveo je jedan pacijent

On uzima hormone kako bi izgledao muževnije. Prije tri godine podvrgao se uklanjanju grudi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je odlučio da svoje reproduktivne organe ostavi nedirnute i tako je otvorio put trenutnoj trudnoći.

Njegovi prijatelji kažu da se često javlja dobrovljno da pomogne tinejdžerima koji su zbunjeni zbog svog seksualnog identiteta i orijentacije. Nakon ljekarskog pregleda, trudni muškarac je pušten iz bolnice jer su, kako se čini, ljekari zaključili da njegova trudnoća teče po planu.

Prema nekim pokazatenlja, u Izraelu samo jedna od 400.000 žena teži da postane muškarac. Operacija promjene pola obično uključuje uklanjanje ženskih polnih organa koji se zamjenjuju penisom, piše najtiražniji izraelski list "Jediot ahronot" u onlajn izdanju.