Srebro i bronza za crnogorske boćare na svjetskom prvenstvu u Italiji

Miroslav Petković osvojio je bronzanu medalju u preciznom izbijanju, a u paru sa Bogdanom Djurovićem srebro

140 pregleda0 komentar(a)
Boćari, Foto: Slavica Kosić
12.09.2011. 19:28h

Crnogorski boćari Bogdan Đurović, Miroslav Petković, Đuro Milanović i Frano Petković postigli su sjajan rezultat na upravo završenom prvenstvu svijeta u boćanju FELTRE 2011 koje je održano od 4 do 11 septembra u Italiji.

Na prvenstvu su učestovale ekipe 37 zemalja sa svih kontinenata, a naši boćari nastupili su u šest pojedinačnih disciplina.

Oni su poslije podne stigli na dubrovački aerodrom Ćilipi, gdje su ih dočekali predstavnici boćarskog saveza Crne Gore i u Herceg Novom za njih priredili skroman prijem.

„Ovo je veliki uspjeh za crnogorsko boćanje“, kazao je Petković

Miroslav Petković osvojio je bronzanu medalju u preciznom izbijanju, a u paru sa Bogdanom Djurovićem srebro. To je jedna od najtežih disciplina i ovo je prva medalja za Crnu Goru u toj disciplini.

Igrao je i krug, ali su mu nedostajala dva poena da osvoji još jednu medalju, ali je i osmo mjesto uspjeh vrijedan hvale. Bogdan Djurović je bio deveti u istoj konkurenciji.

„Ovo je veliki uspjeh za crnogorsko boćanje“, kazao je Petković.

"Falio sam ga za milimetar"

Tvrdi da je bilo „ inspirativno igrati pred publikom od nekoliko hiljada gledalaca, ali i teško kada je igrao sa predstavnikom domaćina Italijanom u preciznom izbijanju.

"Pokazali smo da smo jedan od rijetkih sportova u Crnoj Gori koji može da obraduje"

"To je disciplina gdje odlučuju nijanse. Gadjao sam bolin koji nosi 5 poena i koji je odlučivao o zlatu. Falio sam ga za milimetar što mi je na kraju donijelo bronzu“, navodi Petković.

Njemu je to šesta medalja u karijeri, a ostaće zabilježeno da je Petković osvojio prvu zlatnu medalju za Crnu Goru na Mediteranskim igrama u Peskari u Italiji prije četiri godine.

I Bogdan Djurović kome je ovo četvrta medalja u karijeri, saglasan je da je Crna Gora napravila nevjerovatan uspjeh.

"Pokazali smo da smo jedan od rijetkih sportova u Crnoj Gori koji može da obraduje i da naši navijači mogu da računaju na medalje“, rekao je Đurović.

Odmjerili snage sa najboljim

Đuro Milanović i Frano Petković igrali su brzinske discipline i opravdali očekivanja selektora osvajanjem 12. mjesta.

Crna Gora je po broju osvojenih medalja na ovom prvenstvu na trećem mjestu

"Odmjerili smo snage sa najboljim na svijetu i ja sam zadovoljan uspjehom naših boćara“, kazao je selektor Dejan Stijepčević.

Ni skoro 30-časovno putovanje u Italiju ni smještaj u hotelu udaljenom 20 kilometara od mjesta takmičenja nije ih omeo u njihovom pohodu na medalje.

"Pokazali smo svoju snagu. Crna Gora je po broju osvojenih medalja na ovom prvenstvu na trećem mjestu što je veliki uspjeh kada se uporedimo sa Italijom, Francuskom, Slovenijom i Hrvatskom, vodećim zemljama u ovom sportu koje u odnosu na nas imaju brojnije klubove, igrače, bolju organizaciju i izdašnija finasijska sredstva“, kaže selektor Stijepčević.