Remi Hajduka i Dinama na Poljudu

Remi više odgovara Dinamu, koji nakon sedam odigranih kola i dalje ima pet bodova više od Splićana

0 komentar(a)
dinamo, Foto: Www.gnkdinamo.hr
10.09.2011. 22:57h

Prvi okršaj Fatosa Bećiraja i Ivana Vukovića u hrvatskom šampionatu završen je bez pobjednika - Hajduk i Dinamo remizirali su večeras u grotlu "Poljuda" (1:1).

Remi više odgovara Dinamu, koji nakon sedam odigranih kola i dalje ima pet bodova više od Splićana. Ni u Hajduku nemaju razloga za nezadovoljstvo, s obzirom na to da su punih 70 minuta igrali s igračem manje zbog isključenje Brkljače.

"To isključenje je poremetilo svu moju koncepciju", rekao je trener Hajduka Krasimir Balakov, koji je po pisanju hrvatskih medija dobio danas ponudu da preuzme od Mateusa reprezentaciju Bugarske.

Uprkos isključenju, Hajduk je prvi poveo, u 44. minutu, golom Andrića nakon prekida. Vođstvo, međutim, nije dugo trajalo, u petom minutu nadoknade prvog poluvremena Ibanez je nakon akcije u kojoj je učestvovao i Bećiraj gađao dijagonalu za 1:1.

U nastavku, Splićani su sa igračem manje bili prinuđeni da se grčevito brane. I uspjeli su uz pomoć "torcide", koja je pirotehničkim sredstvima u nekoliko navrata prekidala igru.

"Nisam zadovoljan, želio sam širinom da dobijemo prednost u nastavku, ali nismo uspjeli", kazao je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Fatos Bećiraj je odigrao cijeli meč, dok je Ivan Vuković zamijenjen u 72. minutu.

Partiju na "Poljudu" začinio je i verbalni sukob gradonačelnika Splita, kontroverznog Željka Keruma i jednog navijača Hajduka. Njih dvojica se umalo nisu potukli u svečajnoj loži, ali je obezbjeđenje spriječilo pesničenje.