Ekološki diktator Rambo Amadeus vam savjetuje da češće vozite biciklo

"Nisam rekreativac, ja sam dresirani biciklista, što znači da koristim biciklo kao zamjenu za saobraćaj", rekao je on

74 pregleda0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Facebook
08.09.2011. 08:40h

Muzičar Rambo Amadeus apelovao je na građane da više voze bicikle, a manje automobile i tako doprinesu manjem zagađenju životne sredine.

"Nisam rekreativac, ja sam dresirani biciklista, što znači da koristim biciklo kao zamjenu za saobraćaj", rekao je agenciji Beta Rambo Amadeus.

"Potpisujem da se u krugu dvojke u Beogradu biciklom sve duplo brže obavlja nego automobilom, kao i da automobili ni u ostalim djelovima grada nisu brži", dodao je.

Rambo Amadeus smatra da bi stanovnici gradova i gradske vlasti trebalo ozbiljno da razmisle o biciklu kao alternativnom saobraćaju.

On je apelovao na javne ličnosti "miljenike medija" da iskoriste segment svoje popularnosti da se "uz ličnu reklamu uhvate i neke plemenite akcije da društvo bude bolje".

"Eto makar kao Rambo Amadeus, nek pomognu neku akciju, koja će nama i našoj deci omogućiti zdraviji život. S velikim zadovoljstvom sam prihvatio da Ja, Rambo Amadeus - ekološki diktaror, budem promoter akcije u kojoj će se djeca crtežima boriti protiv izduvnih gasova automobila".