Najgori grad za život je prijestonica Zimbabvea

Takođe se u izvještaju piše da pitke vode gotovo da nema, a telefon i internet nema većina građana, dok normalne uslove za život u dvomilionskom gradu imaju samo bogataši.

88 pregleda0 komentar(a)
07.09.2011. 17:20h

Istraživačka grupa britanske kompanije „Economist Intelligence Unit“, koja svake godine pravi listu svjetskih gradova u kojima je najbolje i najteže živjeti, objavila je podatak da je Harare najgori grad za život.

Prijestonica Zimbabvea se nalazi na vrhu liste od 140 gradova u kojima su uslovi za život najteži i ispod svakog prosjeka. Navodi se da u gradu svakog dana dolazi do prekida u napajanju električnom energijom i vodom, zdravstvena zaštita je jako loša, a usluge gradskog prevoza ispod svakog nivoa.

Takođe u izvještaju piše da pitke vode gotovo da nema, a telefon i internet nema većina građana, dok normalne uslove za život u dvomilionskom gradu imaju samo bogataši.

Kao posebna nepogodnost za život u ovom gradu napominje se i stalna prijetnja od gradskih nemira.

Drugi grad, poslije Hararea, u kojem su uslovi za život najgori je Daka, Bangladeš, a slijedi ga Port Moresbaj u Papua Novoj Gvineji. Četvrto mjesto zauzima Lagos u Nigeriji, a peti na listi je glavni grad Alžira.

Sa druge strane, najbolji gradovi za život, prema istraživanju ove kompanije su Beč i Melburn.