Preko 150 hiljada putnika tokom avgusta prošlo tivatskim aerodromom

U skladu sa ICAO propisima na aerodromu se trenutno, radi elemenata bezbjednosti, radi zamjena ograde na pragu piste 320

0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
06.09.2011. 13:45h

Tivatski aerodrom je do kraja avgusta ostvario 17,9 odsto veći promet putnika u odnosu na uporedni period, dok je kod aviona zabilježen rast od 14,5 odsto.

Na aerodromu je u tom periodu prihvaćeno i opsluženo 493,9 hiljada putnika i 3,4 hiljade aviona. U avgustu je ispraćeno i prihvaćeno 151,3 hiljade putnika, 20,3 odsto više nego u uporednom periodu, dok je dnevni promet iznosio oko pet hiljada.

Najfrekventniji dan ove godine bio je 30. jul, kada je zabilježeno skoro 11 hiljada putnika, a najviše aviona opsluženo je 9. jula – ukupno 58, kazao je direktor aerodroma, Ranko Bošković.

„S obzirom na obim prometa saobraćaja i sve ostvarene rezultate, koji govore o dnevnim i mjesečnim ciframa putnika i aviona naravno da smo zadovoljni. S druge strane, najvažnije je to što pri opsluživanju nije bilo nikakvih povreda, ni bezbjednosnih problema, što je potvrdila i kontrola evropskih vazduhoplovnih vlasti, koja je i ove godine boravila na aerodromu“, rekao je Bošković.

U skladu sa ICAO propisima na aerodromu se trenutno, radi elemenata bezbjednosti, radi zamjena ograde na pragu piste 320.

Ograda se postavlja na potezu od Tivta prema Ostrvu cvijeća u dužini od 160 metara, gdje je do sada bila visoka tek 30-tak centimetara.

„Nova ograda je lako lomljiva – zglobna, a postavlja se u slučaju incidentnih situacija aviona da se ona lako obara i lomi kako bi bilo što manje oštećenja“, objasnio je Bošković i dodao da će taj posao biti završen uskoro.