Rukometašice iz Podgorice i makedonski navijači

"Nažalost, ne možemo da ostanemo da gledamo našu reprezentaciju protiv Hrvatske.Žao nam je, ali nadamo se da će Crna Gora svakako slaviti", kazala je Biljana Pavićević.

76 pregleda0 komentar(a)
04.09.2011. 08:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Utakmici Makedonija - Grčka prisustvovalo je i pet rukometašica i to iz Podgorice! Seniorska reprezentativka Biljana Pavićević, članica juniorske reprezentacije Tamara Stojanović, te Danijela Matanović, Andrea Klikovac i Ana Stojanović članice su makedonske ekipe Žito Prilep, koja je u subotu u blizini Alitusa, u prvom meču prvog kola Kupa kupova, igrala protiv litvanske Garliave i slavila sa tri gola razlike (22:19).

"Nažalost, ne možemo da ostanemo da gledamo našu reprezentaciju protiv Hrvatske. Hotel u kojem smo smještene je 30 kilometara od Alitusa, a ekipa se vraća odmah poslije meča Makedonije i Grčke. Žao nam je, ali nadamo se da će Crna Gora svakako slaviti", kazala je Biljana Pavićević.

Inače, sve naše igračice igraju u prvoj postavi makedonskog tima i upravo zbog njih klub ove sezone ima velike ambicije.

Edno ime imame...

Ako je iko zaslužio da prođe u drugi krug iz grupe C u kojoj je i naša reprezentacija, onda je to sigurno Makedonija. Vlado Ilijevski i drugovi su u svakom od tri meča do sada izgarali na parketu, ali razlog je sasvim drugi - fenomenalni navijači! Oko 400 njih doputovalo je u Alitus, neki su smješteni u hotelima, neki privatno, neki su došli kamp-kućicama... Ali svi jednako, dok ih grlo nosi bodre svoj tim, daju mu snagu i kada ide i kada kola krenu nizbrdo, oni su ti koji izvlače i više od 100 odsto od svojih ljubimaca.

Teško je ne naježiti se kada svira njihova himna a i pored ogromne buke koju prave upravo iznad novinarskih mjesta (bukvalno i u trenucima dok vaš izvještač kuca ove redove), zaista je dirljivo gledati kako se iskazuje ljubav prema svojoj zemlji.

I što je najvažnije, to se radi na pošten način, ne vrijeđajući nikoga. Pokazali su Makedonci to i u meču sa Grčkom - kada se intonirala himna njihovog velikog rivala, zemlje koja im uskraćuje pravo na ime, upućen je jedan jedini zvižduk i taj navijač odmah je prekoren od strane ostalih. Po završetku grčke himne, sa dijela tribine koji je kompletno bio u crvenoj i žutoj boji, prolomio se aplauz...

A onda je zagrmjelo: „Edno ime imame, vo duštata go nosime, za tebe život davame - Makedonijo!“

Galerija