Uhapšen Milenko Bukilić, osumnjičen za organizovanje lanca prostitucije

Za Bukilićem je bila raspisana potjernica na nacionalnom nivou zbog sumnje da je bio u organizaciji lanca prostitucije djevojaka

238 pregleda0 komentar(a)
jahta, elitna prostitucija, Foto: Shutterstock.com
29.08.2011. 07:15h

Jedan od organizatora ljetošnje prostitucije na Crnogorskom primorju Milenko Bukilić uhapšen je u Podgorici, gdje se skrivao desetak od kada je tragala za njima policija.

Osumnjičeni Podgoričanin uhapšen je nakon što je budvanska policija dobila podatke da se on krije u jednom stanu u Podgorici. Nakon hapšenja on je odveden u pritvor u Budvu, a potom će sjutra biti priveden istražnom sudiji kotorskog suda Špiru Pavićeviću.

Za Bukilićem je bila raspisana potjernica na nacionalnom nivou zbog sumnje da je bio u organizaciji lanca prostitucije djevojaka, mahom, iz Srbije koje su ljetos nudile usluge na primorju.

Policija je polovinom avgusta uhapsila Mariju Obradović (26) iz Loznice, Milana Kostovića (26) iz Budve, Vladimira Raičevića (29) nastanjenog u Bijelom Polju, Nikolu Perušinovića (23) iz Zvornika i Marka Jovanovića (25), zbog sumnje da su posredovali u vršenju prostitucije.

Obezbjeđivali djevojke taksistima

Obradović i Bukilić su, kako se sumnja, obezbjeđivali djevojke, Raičević, Perušinović i Jovanović, koji su radili kao taksisti u jednom udruženju, razvozili su prostitutke i animirali klijente, dok je Kostović, koji radi kao noćni recepcioner u jednom budvanskom hotelu, bio zadužen za ugovaranje „posla”.

Policija je došla do podataka da je djevojka iz Srbije Lj. P. najmanje u devet navrata pružala seksualne usluge za novac, u hotelima i privatnom smještaju. A djevojka kao i druge, koje su ljetos vrbovane za “najstariji zanat” radile su sa bogatijim klijentima, pa su tako za jedan intimni sastanak znale da zarade i po 500 eura.

Uhapšena Marija Obradović, koja se jedina nalazi u pritvoru, dok se ostali brane sa slobode, je dala oglas u novinama da traži djevojke za rad u restoranu ili hostese.
Mreža koju je organizovala Obradovićeva i Bukilić, kako vjeruje policija, funkcionisala je više nego odlično i za nekoliko mjeseci grupa ali i djevojke, koje su se prostituisale zaradile su prilične svote.

Uhapšena Marija Obradović, koja se jedina nalazi u pritvoru, dok se ostali brane sa slobode, je dala oglas u novinama da traži djevojke za rad u restoranu ili hostese.

Na takav oglas se javila Obrenovčanka, koja je 25. jula, doputovala u Budvu, a nakon dočeka i razgovora sa organizatorima djevojka je pristala da se bavi prodavanjem tijela. Od tog posla svi su imali svoj dio kolača - djevojka, Obradovićeva i Bukilić, ali i osumnjičeni taksisti koji su reklamirali njene usluge.

Djevojke za koje se sumnja da su se bavile prostitucijom su iz Srbije i sve su nakon otkrivanja njihovog nečasnog posla deportovane iz Crne Gore.