Goraton osvojio prvi turnir u urban freestyle socceru

Propozicije "uličnog" fudbala nalažu da se turnir može održavati isključivo u centru grada, šetališnim zonama ili glavnim gradskim ulicama

79 pregleda0 komentar(a)
26.08.2011. 13:52h

Ekipa "Goratona" pobjednik je drugog kola urban freestyle soccer turnira, održanog sinoć u centru Danilovgrada, ispred zgrade Opštine.

Na turniru koji se prvi put organizuje u Crnoj Gori ,kako i propisuju pravila učestvovalo 8 ekipa, "Diskont pića Topaz" , "Iskra 1 i 2", "Dijaspora", "Goraton", "1389", "Green Garden" i "Elkotin".

U finale Urban freestyle soceer Crna Gora turnira koje će se održati u nedelju 28. avgusta u Golubovcima na terenu Osnovne škole, osim Goratona čiji je igrač nakon utakmice završene rezultatom 6:6 prvi dao gol iz penala i na taj način donio pobjedu svom timu, direktno se plasirao i drugi finalista, ekipa ""Diskont pića Topaz".

U polufinalnim mečevima "Topaz" je ekipu "Iskra 2" pobjedio rezultatom 3:2, a rezultat meča između "Goratona" i "Green Gardena" bio je 5:1.

Sve mečeve sudila je Tijana Nenadović, a voditelj programa animirao je publiku i dijelio im nagrade.

Urbana igra

Propozicije "uličnog" fudbala nalažu da se turnir može održavati isključivo u centru grada, šetališnim zonama ili glavnim gradskim ulicama, a opremljenost terena svjetlosnim efektima i ozvučenjem posebnost kompletnom događaju.

Ekipa može brojati tri igrača i jednog rezervnog, utakmica traje 10 minuta.

I ako je u skladu sa pravilima da timovi mogu biti muški, ženski i mješoviti, Danilovgrađani su imali priliku gledati samo muške ekipe, a oko montažnog terena na kom se odigravaju mečevi ovog turnira, dimenzija 8 X 16 metara sa sa golovima dužine 1,5 i visine 0,9 m okupilo se par stotina gledatelja koji su uživali u brzoj igri, majstorijama iskusnih fudbalera, i vidjeli veliki broj golova.

Pobjednik ide na regionalno takmičenje

Potpredsjednik opštine Danilovgrad koja je i suorganizator turnira Vidoje Pavićević nakon završenih mečeva uručio je medalje najboljima i izrazio zadovoljstvo uspjehom manifestacije.

On je kazao da je bez obzira na to što se ovakav tip turnira prvi put organizuje u Danilovgradu zadovoljan brojnošću publike ali i da očekuje da će broj posjetilaca narednog puta biti još veći.

Glavni "krivac" za to što je Crna Gora dobila ovaj zanimljiv turnir Velimir Đoković, jedan od organizatora, ranije je kazao "Vijestima" da je planirano da turnir postane tradicionalan i da će se osim ovog ljetnjeg organizatori potruditi da Crna Gora dobije i zimski turnir.

Pobjednik Urban freestyle soceer Crna Gora turnira predstavljaće Crnu Goru na velikom finalu u nekoj od država regiona.

Galerija

Fudbal Danilovgrad FOTO: Jelena Jovanović
Fudbal Danilovgrad FOTO: Jelena Jovanović