Uhapšen Edis Kuč (24), osumnjičen za silovanje djevojčice iz Bijelog Polja

On je, kako je saopšteno iz Uprave policije, lociran i uhapšen u 15 sati, u kući njegovog oca, koja se nalazi u selu u blizini Bijelog Polja

397 pregleda0 komentar(a)
24.08.2011. 19:51h

Bjelopoljska policija uhapsila je državljanina Srbije Edisa Kuča (24) iz sela Borišići - Sjenica, kojeg je dvanaestogodišnja djevojčica iz Bijelog Polja 16. avgusta prijavila da ju je silovao.

Kuč je uhapšen oko 15 časova u kući svog oca u jednom selu kod Bijelog Polja, nakon čega je osumnjičeni pritvoren u prostorijama policije.

Za Kučom se tragalo još od 16. avgusta kada su roditelji dvanaestogodišnje djevojčice iz jednog prigradskog naselja prijavili policiji strašnu priču, koju im je povjerila kćerka.

Viši državni tužilac u Bijelom Polju, kako je saopštila Uprava policije, se izjasnio da je “državljanin Republike Srbije, E.K. (24) (Edis Kuč) iz sela Borišići – Opština Sjenica, na štetu dvanaestogodišnje djevojčice iz Bijelog Polja, počinio krivično djelo silovanje”, pa će Kuč , uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.

Kuč je uhapšen oko 15 časova u kući svog oca u jednom selu kod Bijelog Polja, nakon čega je osumnjičeni pritvoren u prostorijama policije.
Djevojčica je nekoliko dana tajila šta joj se dogodilo, a potom je roditeljima ispričala da ju je mladić, kojeg je upoznala preko društvene mreže Fejsbuk namamio, a potom i silovao. Ona je navela da joj se mladić predstavio kao petnaestogodišnjak, a da je poslije dopisivanja sa njom dogovorio sastanak.

Djevojčica je u prisustvu roditelja saslušana i u Centru za socijalni rad, gdje su socijalni radnici sa njom vodili i odvojeni povjerljivi razgovor na osnovu kojeg je zaključeno da djevojčica, vjerovatno, govori istinu.

Nakon prijave silovanja, policija je danima tragala za osumnjičenim Edisom Kučem, koji se vješto skrivao, a tokom potrage pretresane su kuće njegovih komšija u selima oko porodičnog doma.