Mijuško Bajagić ponovo predsjednik Plužina

Protiv Bajagićevog izbora glasali su odbornici DPS-a i komunista, dok je predstavnik Nove Zoran Blagojević bio uzdržan

473 pregleda1 komentar(a)
Mijuško Bajagić, Foto: Arhiva Vijesti
22.08.2011. 14:22h

Predsjednik Opštine Plužina i u naredne tri godine biće Mijuško Bajgić, koji tu funkciju, u tri mandata, obavlja od 1998.godine.

Bajagić je kandidat Socijalističke narodne partije, čiji su odbornici u plužinskoj Skupštini većinom glasova odlučili o njegovom ponovnom izboru.

Protiv Bajagićevog izbora glasali su odbornici DPS-a i komunista, dok je predstavnik Nove Zoran Blagojević bio uzdržan, jer, kako je obrazložio, predsjednik uz kandidaturu nije podnio plan rada.

Odbornik DPS-a Milan Miletić ukazao je na "lošu saradnju" Bajagića i plužinske lokalne uprave sa Vladom, koja je, kako je ocijenio, izgradila 112 kilometara puteva na teritoriji opštine, a samo 40 lokalna uprava.

Miletić je istakao da je budžet Opštine napunjen zahvaljujući što je na teritoriji Plužina izgrađena Hidroelektrana Piva.

Predsjednik Skupštine Milutin Cicmil rekao je da bi budžet Opštine Plužina iznosio deset miliona EUR, a ne tri, kao sada, kada bi se primjenjivale evropske norme u naplati po osnovu obaveza zbog izgradnje HE Piva.

Bajagić je kazao da nijesu tačne tvrdnje Odborničkog kluba DPS-a o izgradnji puteva i kazao da je Vlada asfaltirala samo šest kilometara, a da je ostalo urađeno po osnovu ugovora EPCG i te opštine.