Dječak iz Mojkovca uspio da evakuiše zgradu u Podgorici

U namjeri da se našali, dječak je tetki R.F. poslao prijeteću poruku - u kojoj je naveo da je ispod njenog automobila podmentnuta bomba, koja će eksplodirati

0 komentar(a)
21.08.2011. 14:31h

Jedanaestogodišnjaku iz Mojkovca pošlo je za rukom da prije 20-ak dana uznemiri svoju tetku u Podgorici, ali i da digne na noge kompletan sastav podgoričke policije.

Inspektori za krvne delikte, ipak, prekjuče su uspjeli da ga identifikuju.

U namjeri da se našali, dječak je tetki R.F. poslao prijeteću poruku - u kojoj je naveo da je ispod njenog automobila podmentnuta bomba, koja će eksplodirati.

Dječak se potpisao se kao "Opasan momak".

"U momentu panike i straha od mogućeg scenarija, najavljenog u poruci, R.F. je alarmirala policiju. Nakon toga su se za tili čas ispred stambene zgrade na Zabjelu, obrele brojne policijske ekipe u uniformi i civilu.

Pripadnici specijalne antiterorističke grupe su izvršili pregled auta, koje je bilo na parkingu ispred zgrade, iz koje su za to vrijeme evakuisani svi stanari. Nakon svih sprovedenih procedura, utvrđeno je da je riječ o lažnoj uzbuni", kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

Daljim provjerama, naveo je on, lociran je broj sa kojeg je ovaj dječak zvao i ispostavilo se da je baš tog dana na poklon od roditelja dobio mobilni telefon i broj, što je i bio razlog da istraga potraje.